Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kat liefde

Deze 3 dingen betekenen 'Ik hou van jou' (in kattentaal)

Ja, ze wacht op jou... maar er zijn nog veel meer manieren waarop Minoes de poes je haar liefde verklaart. De volgende 3 verrassende dingen betekenen dat je kat je dolgraag ziet:

Lees ook: 4 onweerlegbare argumenten om toch maar een kat in huis te halen.

1. Vogel voor de kat... en voor jou

Door een dode muis niet zelf op te eten maar ze aan jou cadeau te geven toont je kat dat ze je graag ziet. Sommige mensen willen dan gaan gillen, of worden boos, maar dat mag je vooral niet doen. Idem ditto voor de spreekwoordelijke vogel. Als een kat die aan je voeten legt, is dat een grote liefdesverklaring! Wil je de vogeltjes in je tuin toch liever beschermen? Hang dan een klein belletje aan haar halsbandje!

2. Knipoogje

Je hebt het misschien al eens gezien, je kat knippert eens heel traag met haar ogen. Dit is een van de meest liefdevolle dingen die een kat kan doen. Het wordt dan ook niet voor niets de ‘kattenzoen’, of als je wil, 'kattenknipoog' genoemd.

3. Lange knuffelsessie

Naast de overduidelijke tekenen dat een kat je graag ziet (naar je toe komen lopen met gestrekte staart, luid spinnen en kopjes geven bestaat er nog een 'I love you' waar je nog niet aan hebt gedacht: als je kat begint te rollebollen en ze laat een lange aai-en kriebelsessie op haar buikje toe... ja, dan bestaat er geen twijfel: je kattenbeest is voor eens en voor altijd aan je verknocht! Een kat hebben is sowieso 1 van de fijnste dingen in het leven. Je moet er eigenlijk weinig speciale moeite voor doen. Een bakje eten en wat drinken (vergeet niet dat een kat even graag water drinkt als melk, zeker eens ze volwassen is!) is eigenlijk al genoeg om een kat aan je te 'binden'. Hoef je dus geen huisdier, dan kan je een zwerfkat ook heel gelukkig maken met deze kleine geste, en krijg je ook liefde van dit 'onbekende' diertje. Lees ook:Dit gebeurt als je 30 dagen alleen water drinkt
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"