Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zonder stress

Deze 3 dingen gebeuren na een week zonder stress

Stress kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je hart; het is dus beter te leven zonder stress! Dankzij een Brits onderzoek zijn nu de positieve effecten van amper 7 dagen rustiger leven onderzocht. En wie een week lang zonder stress kan leven, kan het ook een maand, een jaar en hopelijk altijd! Of je kan stress tenminste binnen de perken houden. Laten we eerst even kijken wat zo'n stressvrije week doet met je lijf:

1. Zonder stress verjongt je geest

Stress kan klachten veroorzaken als angst en depressie. Als je stressvrij bent kan je helderder nadenken en makkelijker beslissingen maken. Of nog: na een weekje diepe ontspanning voelt je geest zich weer jong en vrij. Door wat vaker te lachen en minder te piekeren ga je -als een kind- weer meer genieten en vol verwondering in het leven staan. De kans op depressie kan makkelijk verholpen worden door deze goede gewoonte, die ook stress ten goede komt!

2. Je productiviteit wordt hoger

Door een stressvrije week worden uitdagingen behapbaarder. Hierdoor krijg je het gevoel dat je elke taak aankan. Het is goed mogelijk dat je na een korte tijd zonder stress (bijvoorbeeld na een weekje wellness) recht op je doel afgaat op alle vlakken, niet alleen op je werk.

3. Je slaapt beter

Door stress ben je constant op je hoede. Je lichaam verkeert dan in een grote staat van alertheid, ook terwijl je de slaap probeert te vatten. Soms krijg je ook moeite om door te slapen waardoor je meerdere keren per nacht wakker wordt. Overdag voel je je moe en leeg en lijkt de dag zich eindeloos voort te slepen... en voel je je hierdoor weer gestrest. Een straatje zonder eind! Leef je relatief rustig maar is je reis naar dromenland toch moeizaam? Dit natuurlijke drankje is verrijkt met silicium voor een jeugdige huid en helpt je slapen als een roos. SkinnyLove reikt je graag oplossingen aan om, waar mogelijk, stressvrij te leven. Natuurlijk zijn de remedies tegen stress intussen al heel bekend, alleen missen mensen soms praktische info om de goede voornemens van -bewegen, mediteren, voldoende rusten- om te zetten in realiteit. Daarom is onze blog er. Veel leesplezier!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"