Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
dingen dumpen

Deze 4 dingen moet je dringend dumpen (voor het lente wordt)

Dingen dumpen doet goed: wacht niet tot de lente voor de grote schoonmaak. Waarom wachten we vaak zo lang om oude spullen weg te gooien? Omdat we ons hechten aan de verkeerde dingen, en door alles zorgvuldig te bewaren we een fout idee van controle verkrijgen. Maar daar schuilt nu net die grote adder onder het gras: alles bewaren draait uit op ... te veel van alles. En over elk dingetje dat je bewaart, moet je je op de een of andere manier bekommeren. Volg daarom onze praktische gids om alvast de dingen te dumpen die echt niet meer kunnen, zoals de volgende 4:

1. Uitgeleefde kussens

We denken dat je wel weet wat we precies bedoelen: die kussens op de bank die helemaal plat geworden zijn door jouw zitvlak (en dat van iedereen die door de jaren heen over de vloer is gekomen). Vaak zijn ze naast plat en uitgeloofd ook verschoten van kleur. Dumpen die handel! Ook voor oude, dunner wordende handdoeken die ruw zijn en niet meer goed afdrogen geldt dat.

2. Knuffels

Zeg nu zelf. Hoe chic staat een zitbank of bed vol knuffels? Niet bijster. Bovendien zijn ze een broeihaard voor huismijt. Zodra je kinderen en kleinkinderen de lage school uit zijn, wordt het tijd om ze naar de kringwinkel te brengen. Idem ditto voor poppen, want ja als je denkt dat ze griezelig zijn als het licht uit gaat, zijn ze dat ook echt!

3. Versleten beauty-spullen

Even voor de duidelijkheid: de vervaldatum van je beauty-spullen ligt gemiddeld 6 tot 12 maanden nadat je ze bent beginnen gebruiken, niet na de aankoop ervan! Maar we durven er voor wedden dat je een hele resem onaangeroerde producten hebt staan in je badkamerkastje. Hoog tijd om eens kritisch te kijken wat er wel en niet noodzakelijk is. Ga gerust eens met de grove borstel door je beauty case heen, net als dat je dat met je kleerkast zou doen.

4. Eten uit oude blikjes

Vers fruit en groenten zijn sowieso veel beter, maar iedereen heeft wel een reeks onaangeroerde blikjes staan in de voorraadkast. Die foie gras van een paar kerstfeestjes geleden? Muffe pasteitjes? Bonen of mais in blik? Je zal er waarschijnlijk niet met smaak van eten (en aan heel wat conserven is extra suiker toegevoegd.)
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo