Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezondheidstrends 2019

Deze 5 kleuren voorspellen dé gezondheidstrends van 2019

Het wordt een kleurrijk... en gezond nieuw jaar! En wij hebben er een nieuw ritueel bij: het ontdekken van nieuwe gezondheidstrends... Voor dit jaar is het een bontgekleurd en smakelijk palet!

1. Wit

Wit staat voor puur, en een stralend nieuw begin. Niet alleen wat je lijf betreft, na de feestdagen. Ook in ons hoofd willen we ons dit jaar lichter gaan voelen. Hoe die trend zich uit? De digitale detox wordt vol goede moed verdergezet (hoewel we het toch allemaal maar moeilijk kunnen laten, die schermpjes dag en nacht) en we proberen over het algemeen een voller leven te leiden met minder. Volgens de trend gaan we bijvoorbeeld liever wat vaker op stap, maar dan lokaal, in plaats van dat we 1 keer ver weg trekken. Puur leven is ook blij zijn met een glaasje water in plaats van wijn, als je de lijn consequent doortrekt. Trendwatchers geloven dan ook maar wat graag dat de bekende 'tournée minérale' niet zal stoppen na 1 maand, maar een heel jaar zal doorzetten. Witte tanden kan je geen trend noemen, maar ze gaan nooit uit de mode. Hier lees je hoe je op een natuurlijke manier een stralende lach te voorschijn tovert

2. Groen

Niet alleen zullen we dit jaar steeds verder gaan in onze vegetarische en vegan leefstijl, ook allerlei biologische rages -zoals het eten van groene klei- duiken op. Dat laatste laten we liever over aan papegaaien, en we smeren het op ons gezicht. Want ook daar winnen de natuurlijke producten het stilaan op het aanbod met een meer chemische samenstelling. Groen staat natuurlijk ook voor een ecologische voetafdruk die zo miniem mogelijk is. Heeft jouw dokter je zoals aan heel wat mensen uit de Lage Landen meer beweging voorgeschreven? Ga dan met de fiets naar het werk!

3. Blauw

Blauw is de beste kleur voor je slaapkamer. Het zorgt voor een vredevolle, rustgevende sfeer. En dat is belangrijk, want 2019 wordt het jaar van het dutje. Hoewel eerst werd gezegd dat door ons drukke bestaan zelfs de siësta in Spanje met uitsterven was bedreigd, lijkt het tukje nu in ere hersteld te worden. Slaap is gewoon ontzettend belangrijk; voor ons humeur, productiviteit en zelfs voor de lijn. Dat kan betekenen: geen schermen meer na acht uur, een korte meditatie voor het slapengaan en essentiële oliën. Tip: Maak voor jezelf een slaapritueel. Waar word jij slaperig van? Wat ontspant je? Maak tijd om een boek te lezen, rustgevende muziek te beluisteren... zolang je je hoofd maar leegmaakt! Elders op onze blog vind je nog meer tips voor een deugddoende slaap. Weet je niet wat drinken voor het slapengaan? Een glaasje SleepDust stuurt je in een wip naar dromenland!

4. Rood

Rood duidt op alertheid en een wakkere, evenwichtige geest. Geestelijke gezondheid zal zeker aan belang winnen dit jaar. Ook rode vruchten (nog zo'n topper voor je hersenen) blijven het goed doen op het lijstje van trendy vruchten. Nieuw vanaf 2019 is dat de vlierbes (die al eeuwenlang wordt geprezen om zijn heilzame eigenschappen) opnieuw meer aandacht krijgt. Terecht: ze doet niet alleen wonderen voor je immuunsysteem, maar helpt ook onder meer je spijsvertering en ze brengt rust.

5. Geel

Gele hesjes kunnen dit jaar... misschien gewoon weer gele hesjes zijn, voor de veiligheid. Als je volledig overgeschakeld bent op de fiets bijvoorbeeld. Als er ook maar een handjevol mensen jouw voorbeeld volgt, vormen we samen een tegengewicht tegen het fileprobleem! Geel is ook de kleur van je bekende gemberthee met citroen. Als we de trendwatchers mogen geloven worden niet alleen gembershotjes een trend, maar zal de heilzame wortel ook verschijnen als ingrediënt in shampoo en zeep. We zijn benieuwd! Jij ook?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"