Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
badkamerplanten

Deze badkamerplanten toveren jouw badkamer om tot een wellness

Ons motto luidt: hoe meer planten in huis, hoe beter. Je moet je indrukwekkende urban jungle thuis niet beperken tot de woonkamer of de slaapkamer, ook in de badkamer kan je een heuse verzameling groene vriendjes neerplanten. Daarbij moet je jezelf wel eerst goed informeren, want niet alle soorten planten kunnen de hoeveelheid licht en vocht in de badkamer aan. Er zijn er gelukkig heel wat die deze omstandigheden heerlijk vinden en daarin volledig openbloeien. Deze badkamerplanten toveren jouw badkamer om tot een wellness.

1. Varen

badkamerplanten De varen is een plant die houdt van vocht, vocht en nog eens vocht. Een ideale botanische beauty die niet kan ontbreken bij je badkamerplanten. In de badkamer kan de plant zonder problemen van genoeg luchtvochtigheid genieten. Bovendien is deze varenplant makkelijk te onderhouden en zuivert ze de lucht. Zet de plant liefst in direct daglicht en hou de grond in de pot vochtig, maar geef geen water in het hart van de plant. Je kan de plant neerzetten, maar ze is evengoed geschikt om op te hangen. De perfecte finishing touch voor jouw prachtige badkamer, waardoor je jezelf in een hele groene oase waant tijdens je dagelijkse douche. Lees ook: Wat is het beste tijdstip om te douchen?

2. Lepelplant

badkamerplanten De lepelplant houdt je badkamer fris en zuivert de lucht van alle gifstoffen. De witte vaantjes bovenaan de frisgroene plant, zijn bovendien een echte streling voor het oog. Het is een makkelijk te onderhouden plant, die ook mensen zonder groene vingers snel en vlot gezond gezond kunnen houden. Omdat de plant fan is van een grote luchtvochtigheid, is hij in de badkamer helemaal in zijn nopjes. Geef hem daarnaast ongeveer twee keer per week voldoende water, maar geef hem niet té veel water, want dan overleeft hij het niet. Je zal het onmiddellijk zien als hij te droog staat, want dan gaat hij doorhangen. Lees ook: Zo krijg je écht alle bacteriën weg uit de badkamer

3. Kwartjesplant

badkamerplanten Van alleen maar naar de kwartjesplant te kijken, worden we al helemaal zen. Ideaal voor een wellnessgevoel at home dus. Het is een heel sterke plant, die eigenlijk weinig onderhoud vraagt. Als je twijfelt of je de plant extra water moet geven of niet, dan wacht je beter even. Best plaats je deze op de meest schaduwrijke plek in je badkamer, ook heeft ze minder water nodig dan bijvoorbeeld de lepelplant. De kwartjesplant slaat namelijk water op in de wortels om te overleven in geval van nood, de luchtvochtigheid volstaat dus al grotendeels.

Lees ook: Een natuurlijk slaapmiddel? Deze ontspannende activiteit is daarvoor perfect

4. Orchidee

orchidee Hoe meer groen, hoe beter, maar tussen al dat groen zien we toch ook graag een fris kleurtje verschijnen bij onze badkamerplanten. De orchidee is de perfecte aanvulling voor een streepje kleur in je groene oase. Deze heeft veel licht nodig en floreert helemaal in de vochtige omgeving van de badkamer. Hier groeit de bloem zelfs harder dan ergens anders. Nog een voordeel? Je moet de orchidee helemaal niet veel water geven, een tot twee keer in de week volstaat al om van het uitzicht van de prachtige, roze bloemen te kunnen genieten.

Lees ook: Waarom je planten in huis moet halen

5. Aloë vera

aloë vera oplossing De bijnaam van de aloë vera? Wonderplant. Niet alleen omdat hij heel wat wonderen verricht voor onze gezondheid, maar ook omdat hij zowat in alle omstandigheden kan overleven. De aloë vera kan je overal zetten waar je wilt: in de zon, in de schaduw, in een droge of in een vochtige omgeving. Het enige wat je absoluut niet mag doen, is er te veel water aan geven. Een mooie plant om je groene collectie in de badkamer mee aan te vullen.

Lees ook: Deze planten hebben een geneeskrachtige werking

Welke van deze badkamerplanten voeg jij al zeker toe aan je plantenverzameling?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"