Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
adem fris

Deze lustopwekker maakt je adem heerlijk fris (+ nog 2 andere voordelen!)

Aan een romantisch avondje begin je meestal niet zonder eerst grondig te flossen en te poetsen, maar er bestaat een lustopwekker die je adem extra fris maakt. Voor die momenten waarop je absoluut zeker wil zijn (en 2 vliegen in 1 klap wil slaan)!

1. Anti-verkoudheid

adem frisKruidnagel staat in de Chinese geneeskunde al duizenden jaren bekend als een wondermiddeltje omdat het ziektekiemen op een afstand houdt. Gebruik de nageltjes dus niet alleen om in een sinaasappel te prikken en de kersttafel te decoreren. Gebruik kruidnagel het hele jaar door, en vooral als je een verkoudheid voelt opkomen. Perfect is bijvoorbeeld een kwartiertje stomen met een mix van eucalyptus, citroen, rozemarijn en kruidnagel. Dit helende watertje ruikt niet alleen heerlijk, maar reinigt en ondersteunt ook je longen.

2. Spijsvertering

Zonder een vlotte spijsvertering geen gezond metabolisme. In dit kruid zitten enzymen die de spijsvertering en de darmperistaltiek bevorderen. Daarom zou kruidnagel ook een positieve werking hebben op het prikkelbare darm-syndroom, winderigheid en diarree.

3. Afrodisiacum

Zoals dat wel vaker voorkomt, bestaan er afrodisiaca die door hun vorm extra lustopwekkend lijken. Zoals bijvoorbeeld de asperge en deze suggestieve steeltjes. Maar er is ook echt wat van aan: kruidnagel stimuleert de aanmaak van testosteron. Een grotere hoeveelheid testosteron zorgt voor een sterker libido. Ben je op zoek naar een gerechtje met lef en pit? Voeg dit kruid dan toe aan een lekker hartig stoofpotje of maak zelf kerrie met gestampte kruidnagel en kurkuma.

4. Eugenol = frisse adem

Kruidnagel is een oeroud middeltje tegen tandpijn. Vroeger stak men een heel stukje kruid in een holle kies. Tegenwoordig wordt het kruid vaak verwerkt in mondwaters en tandpasta, omwille van het verdovende bestanddeel eugenol. Kruidnagel is een natuurlijk bactericide middel dat ook ontstoken tandvlees tegengaat. Als je niet houdt van (dure) mondspoelingen, kan je er zelf een maken met gekneusde peterselie en kruidnagel. Of knabbel gewoon op zo'n 'nageltje' voor of na het tandenpoetsen. Zo kan je romantische avondje niet meer stuk! Let op! Net als kaneel en rode klaver werkt kruidnagel bloedverdunnend. Laat dit kruid dus liever links liggen als je bloedverdunners gebruikt. Het is ook te mijden tijdens de zwangerschap omdat het de baarmoeder laat samentrekken.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"