Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kurkuma nieuwe inzichten

Deze nieuwe inzichten over kurkuma zullen je blij maken

Dat kurkuma een geschikte ontstekingsremmer en vetverbrander is wist je al, maar ken je ook de laatste nieuwe inzichten over de geelwortel? Er wordt namelijk regelmatig onderzoek gedaan naar de effecten van dit Indische kruid, vooral bij mensen die een ziektebeeld vertonen. Noteer snel even deze top 3:

1. Kurkuma heeft een positief effect op PDS

Ongeveer 1 op de 10 mensen lijdt aan het prikkelbare darm syndroom (PDS), dat wisselende symptomen met zowel diarree als obstipatie kan hebben. PDS vormt geen bedreiging voor de gezondheid, maar is wel bijzonder onpraktisch en vormt soms een obstakel bij het afslanken. Volgens een recente studie beschikt kurkuma over het potentieel om het ongemak van deze aandoening te verlichten. Bij proefpersonen die dagelijks een supplement innamen werd een meer normale stoelgang vastgesteld. Ook bij colitis ulcerosa (een chronische darmontsteking) lijkt de ontstekingsremmende werking van kurkuma effect te hebben.

2. Het helpt bij depressie

kurkuma nieuwe inzichtenRecent onderzoek heeft nog meer goed nieuws aan het licht gebracht: het gele kruid helpt depressieve gevoelens te verlichten. Mensen met depressie kregen dagelijks 2 x 500 mg kurkuma toegediend. Na korte tijd werd er een vermindering van depressieve symptomen vastgesteld. De onderzoekers vertellen er logischerwijze wel bij dat dit supplement beter werkt als de patiënten al antidepressiva slikken. De medicijnen tegen depressie werken m.a.w. beter als er curcumine (het actieve bestanddeel van de geelwortel) bij wordt genomen. Weet je niet hoe je kurkuma kan gebruiken? Je kan poeder van de wortel gebruiken als smaakmaker, of je kan kiezen voor een kant-en-klare thee, die je metabolisme goed op gang houdt, en een pittige afdronk heeft.

3. Geelwortel ondersteunt de nieren

Een verminderde nierfunctie is een vaak voorkomende complicatie bij suikerziekte. Slecht functionerende nieren kunnen uitmonden in ernstige nierschade omdat afvalstoffen zich gaan opstapelen. Uit een onderzoek op diabetici blijkt dat de ontgiftende werking van kurkuma ook uitstekend werk levert voor de werking van de nieren. Dat is te danken aan de antioxidanten uit de curcumine, die ontstekingen in de nieren tegengaan. De positieve effecten van kurkuma op de bloedvaten, lever, hersenen, nieren en maag stemmen ons optimistisch. Kurkuma doet wonderen om ziektes te verhelpen, maar ook te voorkomen. Wat je regime betreft, vermelden we er wel graag bij dat alleen kurkuma niet genoeg is om spectaculair afslanken, maar als je je goede voornemens kadert in een evenwichtig, SkinnyLove proof patroon, lukt het je vast en zeker!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"