Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
onverwachte vleesvervangers

Deze onverwachte vleesvervangers ken je nog niet

Onverwachte alternatieven vinden voor dierlijke proteïnen, daar komt het op aan als je vleesvervangers zoekt. Afgezien van tempeh en tofu, waar je overigens heerlijke receptjes mee kan koken, zijn er nog manieren om aan eiwitten te komen. Op deze 3 onverwachte manieren wordt vlees vervangen 'n makkie. Een overzichtje.

1. Aubergines

Aubergines bezitten veel beet en stevigheid, en zijn daarom zo veelzijdig in te zetten als vleesvervanger. Een beetje experimenteren en je zal al snel zien dat de gerechtjes op tafel tovert waarvan je nooit gedacht dat ze -vegetarisch- mogelijk waren. Een heel lekkere maaltijd zonder vlees is bijvoorbeeld een combinatie van knapperig gesauteerde broccoli en kerstomaatjes met daarbij een zelfgemaakte aubergine-hamburger.

2. Bloemkool

We zijn zeker dat je twijfelachtig reageert als je leest dat bloemkool dienst kan doen als vleesvervanger dankzij zijn proteïnen. Toch is het zo! Het enige wat je nodig hebt is een paar slimme kneepjes en goede recepten, zodat deze veelzijdige groente met zachte smaak jouw nieuwe alledaagse kippetje in de pan wordt! Ken je trouwens alle voordelen van deze zwaar onderschatte groente?

3. Pitten en zaden

Oké, zeker sinds de komst van de Craving Killer ken je ze wel als snack, maar hoe vaak kook je ermee? Ja, (pompoen)pitten en (zonnebloem)zaden worden in de bio-industrie vaak ingezet om vegetarische hamburgers of frikadel mee te maken (maar dan zonder vlees!). Ga zelf ook 's aan de slag: de meeste pitten en zaden kan je droog roosteren in de pan. Smaakt fantastisch lekker! Tot slot geven we je deze link nog mee naar een andere plantaardige bron van proteïnen, die je niet mag vergeten want hij is erg vitaminerijk. Bovendien kan je 'm zelf supereenvoudig planten!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"