Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
planten met geneeskrachtige werking

Deze planten hebben een geneeskrachtige werking

Kamerplanten zijn ideaal om je interieur wat op te fleuren. Ze zien er mooi uit, ze maken het huis extra gezellig en ze zuiveren bovendien de lucht die je voortdurend inademt. En dat is nog niet alles: heel wat planten hebben een geneeskrachtige werking. Tover je huis dus om in een groene oase vol prachtige planten om je gezondheid een boost te geven. Deze planten hebben een geneeskrachtige werking.

Groen overheerst tegenwoordig. Niet de kleur, maar wel de groene manier van leven. Denk aan duurzaamheid, recycleren, groene energie en onze favoriete groene vrienden: planten. Steeds meer mensen beslissen dan ook om hun huis een groene make-over te geven en terecht. Heel wat planten hebben namelijk een positieve impact op je gezondheid. De kracht van de natuur kan je niet negeren!

1. Klimop

planten met geneeskrachtige werking Klimop staat voor veel mensen bekend als 'muurbedekker'. Het klimmende kruid werd al in het Oude Griekenland als een belangrijke plant gezien en wij snappen waarom. In de plant zitten namelijk heel wat werkzame stoffen met onder andere een huidprikkelende werking. De plant verhoogt dus de doorbloeding van de huid. Daarnaast absorbeert de klimop grote hoeveelheden koolstofdioxide, die het vervolgens omzet in zuurstof. Het zuivert dus de lucht waarin jij leeft, waardoor giftige stoffen zoals benzeen of ammoniak uit de lucht verdwijnen. Dat kan een oplossing zijn voor kwaaltjes zoals duizeligheid, vermoeidheid of hoofdpijn. Verder kan een klimop in de ruimte helpen tegen heel wat aandoeningen die met de luchtwegen te maken hebben zoals een zware hoest of bronchitis. Lees ook: Deze planten verbeteren je nachtrust

2. Eucalyptus

planten met geneeskrachtige werking De Aboriginals gebruikten het kruid als eerste voor hun geneeskrachtige werking en ondertussen is de eucalyptus ook naar onze regionen overgewaaid. In Australië wordt de plant zelfs als heilig beschouwd. De plant heeft volgens hen een zuiverende werking op het lichaam, maar ook op de wereld: het zou negatieve energieën uit de kamer doen verdwijnen. De medicinale krachten betreffen dan weer koorts, verkoudheden en aandoeningen van de luchtwegen zoals een longontsteking. Ook zou het een goed middeltje zijn om insecten op afstand te houden.

Lees ook: Zo hou je die muggen op afstand deze zomer

3. Aloë vera

aloë vera oplossing Deze plant is ondertussen een echte klassieker geworden. De kracht van aloë vera vind je voornamelijk terug in het sap en de gel van de plant. Dat zit boordevol ontstekingsremmende stoffen met een pijnstillend effect. Het kan onder andere jeuk verlichten. Het sap komt tevoorschijn wanneer je de stengels opensnijdt. Ook voor de huid is aloë vera een toppertje. Door het ontstekingsremmend effect werkt het tegen blaren, acne, een droge of een verbrande huid, eczeem of een uitslag door de warmte. 's Nachts geeft de plant veel zuurstof af, waardoor ze de ideale plant is om in de slaapkamer te onderhouden. De plant filtert tijdens jouw slaapmoment alle chemische stoffen uit de lucht, waardoor je zuivere lucht inademt.

Lees ook: Deze planten verbeteren je nachtrust

Deze planten met een geneeskrachtige werking zijn goed voor je gezondheid en zien er ook nog eens prachtig uit: win-win!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo