Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
planten nachtrust

Deze planten verbeteren je nachtrust

Goed nieuws voor de plantenliefhebbers onder ons: ook in de slaapkamer is het een goed idee om groene vrienden neer te zetten. Je kan genieten van de rust die ze uitstralen dankzij het positief effect dat ze hebben op jouw nachtrust. Planten verbeteren jouw nachtrust doordat ze de lucht op een natuurlijke manier voorzien van zuurstof, waardoor ook jouw brein meer zuurstof krijgt. Deze planten zijn de ideale kandidaten om neer te planten naast je bed.

1. Jasmijn

planten nachtrust De exotische plant jasmijn zal jou beter doen slapen. De bloemetjes verspreiden een heerlijke geur die jou in no time naar dromenland brengen. Je wordt er rustiger van, waardoor je makkelijker in slaap valt. Verder zal je overdag ook productiever en alerter zijn wanneer de jasmijn in jouw slaapkamer staat. Het verlaagt effecten van stress en je hartslag. Dat is wat kalmte en rust met je doet!

Lees ook: Wist je dat dit mineraal het perfecte anti-stressmiddel is?

2. Sanseveria

Waar je meestal van babbelende vrouwentongen niet in slaap geraakt, zal deze plant met als bijnaam 'vrouwentongen' jou wél in een diepe slaap sturen. De sanseveria draagt bij aan een vlotte ademhaling en een beter immuunsysteem. Hij helpt tegen hoofdpijn en tegen een lagere bloeddruk. In tegenstelling tot de meeste planten die meestal overdag de lucht reinigen, filtert deze plant de lucht tijdens je slaapmoment. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar ook goed voor je gezondheid.

3. Aloë vera

aloë vera oplossing De aloë vera geeft 's nachts veel zuurstof af en is daarom ideaal om in je slaapkamer te hebben. De plant filtert chemische stoffen uit de lucht waardoor de lucht veel frisser is. Wanneer je bruine vlekjes op de aloë vera plant ziet verschijnen, is dat een teken dat de lucht heel erg vervuild was. Een ander leuk weetje over deze plant is dat NASA deze als de beste luchtzuiverende plant uitgeroepen heeft.

Lees ook: Deze plant is de oplossing voor al jouw kwaaltjes

Als deze redenen jou nog niet overtuigd hebben om planten in te schakelen voor een betere nachtrust, doe het dan gewoon voor het mooie uitzicht! Dat beter slapen is mooi meegenomen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"