Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gember argumenten

Deze top 3 argumenten om gember te gebruiken moet je ontdekken

Wie projectontwikkelaar Alain Indria kent, weet dat er onnoemelijke argumenten bestaan om gember te gebruiken. In dit artikel sommen we er alvast 10 voor je op. Recent onderzoek brengt echter nog veel meer gezondheidsvoordelen aan het licht, waarvan we je graag de belangrijkste 3 meegeven:

1. Gember houdt je lever schoon

Gember kan beschermen tegen de schadelijke effecten van zware metalen en medicijnen op de lever. Dat blijkt uit een onderzoek op ratten, maar er zijn ook hoopvolle resultaten voor ons. Wat vast staat is dat gember ontstekingen tegengaat. Op die manier helpt gemberwortel zelfs om een vervetting van de lever tegen te gaan, tenminste als die door overgewicht-en niet door alcohol- is ontstaan.

2. Sterker sperma

warme drankjesGember verhoogt de bloeddoorstroming in de teelballen en kan zorgen voor sperma van een betere kwaliteit. Vast staat dat gember de DNA-cellen beschermt. Dat blijkt uit een studie waarbij mannen dagelijks 500 mg extra gember innamen. Reden te over dus om af en toe te genieten van een pittig bakje gemberthee. Ook als het je niet om vruchtbaarheid te doen is, maar gewoon wil genieten is gember een goed idee. Probeer bijvoorbeeld eens deze spannende cocktail uit!

3. Betere testosteronspiegel dankzij gember

Mannen met een verstoorde hormonenspiegel kunnen baat vinden bij gember. Sommige mannen hebben namelijk door oxidatieve stress last van minder testosteron. Er moet nog verder onderzoek worden uitgevoerd naar de rol tussen gember en vruchtbaarheid, maar vast staat wel dat het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid van het sperma soms zelfs met de helft stijgen. SkinnyLove kijkt in elk geval halsreikend mee uit naar verdere studies, want dit is een van de meest hoopvolle resultaten van de laatste jaren. En natuurlijk 1 van de beste argumenten om wat vaker te kruiden met gember.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"