Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
natuurlijke oplossing spierpijn

Deze voeding biedt een natuurlijke oplossing voor spierpijn

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor spierpijn. Heb jij regelmatig last van stramme spieren en weet je niet goed hoe je dit kan tegengaan? Je hoeft zeker niet naar ontstekingsremmers, pijnstillers of zalfjes te grijpen. Je kan de klachten ook aanpakken op een natuurlijke manier. Deze voedingsmiddelen zijn een natuurlijke oplossing voor spierpijn!

1. Waterkers

natuurlijke oplossing spierpijn De waterkers is een groene bladgroente die behoort tot de kruisbloemigen. Ze is onder andere familie van de radijs en de tuinkers. De blaadjes zijn rijk aan ijzer, calcium en vitamines A, C, D en E. Door de combinatie van al die vitaminen en vezels zuiveren ze het bloed en hernieuwen ze cellen. Ideaal voor spierherstel. Je kan het ingrediënt bijvoorbeeld rauw toevoegen aan je salades.

2. Makreel

De makreel bevat maar liefst 21 gram eiwitten per filet en zijn dus het ideale voedingsmiddel waar je spieren je dankbaar voor gaan zijn. Bovendien is de makreel rijk aan vitamine B. Wie een tekort heeft aan deze vitamine ervaart vaak spierpijn of spierkrampen na een lichamelijke inspanning. De makreel is dus een topper om je spieren van de pijn te verlossen.

RECEPT: Snelle wrap voor een platte buik (zonder brood!)

3. Granaatappel

Granaatappels hebben de kracht om spierschade na lichamelijke inspanningen te herstellen. Ze bevatten extreem veel antioxidanten, wel drie keer meer dan bijvoorbeeld druiven. Die antioxidanten zijn belangrijk om ziektes te voorkomen. Daarnaast zijn granaatappels rijk aan NSAID. Dat is een ontstekingsremmende vorm van medicatie zonder steroïden. Die vind je onder andere ook terug in medicijnen zoals ibuprofen of aspirine, met het grote verschil dat granaatappels een natuurlijk middeltje zijn. Dat is altijd beter voor je lichaam!

Lees ook: Geniaal gezond: granaatappels voor je lijn en je libido

4. Blauwe bessen

natuurlijke oplossing spierpijn Ook onze kleine blauwe vriendjes versnellen de recuperatie van de spieren. Het eten van blauwe bessen zorgt voor een hogere antioxidant-gehalte in het lichaam. Waardoor de spieren zich sneller herstellen dan gewoonlijk. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de bessen veel anthocyanen bevatten, wat de natuurlijke antioxidanten-mechanismen in het lichaam bevordert. Al is daar nog geen officieel wetenschappelijk uitsluitsel over. In tussentijd tot meer zekerheid toch maar het proberen waard!

Lees ook: Daarom zijn blauwe bessen het gezondste geheim uit de natuur

Schuif die onstekingsremmers of medicatie maar aan de kant, deze natuurlijke oplossing voor spierpijn helpen al je pijn de wereld uit.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"