Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
aquagym figuur

Deze wekelijkse gewoonte zorgt voor een mooi figuur

Het gebeurt in het water, maar met baantjes trekken heeft aquagym niets te maken. Deze wekelijkse goede gewoonte zorgt voor een mooi figuur, en heeft nog 2 andere enorme voordelen:

1. Van aquagym word je blij

Eigenlijk is het gek dat aquagym niet tot de top 10 van populaire sporten hoort. Want: je verbrandt er 1200 calorieën per uur mee, het is niet belastend voor je spieren en je geniet van dat heerlijke, gewichtloze gevoel onder water! Misschien sta je er niet meteen bij stil, maar onder water zweet je natuurlijk niet! En dat is mooi meegenomen als dàt nu net de reden is waarom je de sportschool vaak overslaat. We snappen het wel. (Zweten = slap haar = jammer als je net een zeldzame good hair day hebt) Fitnessen in het zwembad wordt als rustgevend ervaren. Je spieren ontspannen en de warmte van het water geeft je een gevoel van geborgenheid. Je leest het goed: aquagym wordt meestal in lekker verwarmd water beoefend. Denk maar aan Center Parks. Krijg je niet op slag al meer zin om het eens uit te proberen?

2. Aquagym is 1 van de beste sporten voor een mooi figuur

Als meer mensen zouden weten hoe sterk aquagym bijdraagt tot een slank silhouet, zouden ze niet langer twijfelen. Zoals we al aanhaalden, tikt de sport flink aan op de verbrandingsmeter. Het is 1 van die fantastische manieren om in korte tijd veel effect te bereiken. Als je weet dat een half uurtje beweging per dag al genoeg is om gezond te blijven, is zo'n lijstje met toppers 'calorieënvreters' wel handig. Door 30 minuutjes gericht te bewegen in het water is je lichaam maar liefst 600 calorieën armer. Op het droge moet je lichaam zich daarvoor maar liefst 3 x zo lang in het zweet werken. De weerstand van het water zorgt er namelijk voor dat er veel spieren in je lichaam moeten werken. Hierdoor worden onder meer je buik, billen en dijen getraind, wat met veel andere sporten erg moeizaam gaat.

Lees ook: 6 redenen om te zwemmen als je wil afvallen

3. Aquagym geeft je alleen de voordelen van sporten

Misschien sta je er niet bij stil, maar aan sporten zijn ook mogelijke nadelen verbonden. Je kan er mogelijk blessures door oplopen, waarvan je soms moeilijk herstelt. Het grote voordeel aan aquagym? Het is een echte low impact sport, dus uiterst veilig voor je lichaam. De weerstand die wordt uitgeoefend door het water voorkomt namelijk spierverrekkingen, verstuikingen en spierpijn. Schokken worden gedempt en er is geen impact van de grond. De bewegingen zijn zacht en soepel. Het resultaat hiervan is dat je gewrichten zacht worden getraind en soepeler worden zonder zware belasting. Een snelle 'duik' in het digitale web levert je vast wel een paar adresjes in de buurt op waar je met gemak kan gaan waterfitnessen. We wensen je veel plezier!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"