Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
diabetes verminderen

Levensstijl aanpassen door diabetes? Gemakkelijk met deze tips!

Diabetes is een aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel verhoogd is. Er zijn twee types bekend: bij type 1 wordt er nauwelijks nog insuline aangemaakt, bij type 2 werkt de insuline moeilijker. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat er suiker (glucose) in het bloed wordt opgenomen. Type 2 kan behandeld worden door je leefstijl en voeding aan te passen. Met deze 5 tips weet je hoe je daaraan moet beginnen!

1. Drink voldoende

water drinken Als basisadvies bij diabetes type 2 geldt – zoals voor iedereen – een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Zo wordt het bloedsuikergehalte genormaliseerd. Daarnaast is het aangeraden om een goed lichaamsgewicht, normale bloedvetten en een normale bloeddruk te behouden. 1,5 liter water is voor al die dingen erg belangrijk. Als je SkinnyLove bij dat water mengt, geniet je ook nog eens van die voordelen. Als je SkinnyLove neemt, helpt het naast hydrateren dus ook om jouw bloedsuikerspiegel³  te stabiliseren. Na een tijdje zal je door SkinnyLove³  minder zin krijgen in zoet en zout. De talrijk aanwezige kurkuma absorbeert vet dus zal je geleidelijk aan ook afvallen².

Lees ook: Voldoende water drinken moeilijk voor jou? Niet dankzij deze 3 simpele tips

2. Denk goed na over de dingen die je eet diabetes nadenken over eten

Gezonde voeding betekent niet altijd dat er niet veel suiker in zit. Er zijn bijvoorbeeld heel veel soorten fruit die op zich wel gezond zijt, maar niet voor mensen die diabetes hebben. Ze bevatten veel vitamines, antioxidanten en mineralen maar ze zitten ook boordevol vruchtensuiker. Opletten dus en eet dus de aanbevolen hoeveelheid van 2-3 stukken fruit per dag. Volwaardige voeding is ook veel gezonder. Je kan bijvoorbeeld boekweitpasta of volle rijst eten. Voor extra vitamine C kan de de Immunity Booster⁴ van SkinnyLove gebruiken.

Lees ook: Deze voeding bezorgt je een gezonde lever

3. Geniet van eten

diabetes verminderen genietenHet betekent niet omdat diabetes patiënten op hun eten moeten letten dat ze er niet van kunnen genieten. Neem af en toe een cheat day maar overdrijf niet. Eet klein beetjes zodat je niet teveel suiker in een keer binnen krijgt. Een goed alternatief om die suikers te vervangen zijn onze Skinny bars, die mag je zo vaak eten als je wil!

Lees ook: Je hormonen in balans houden lukt het behulp van deze vitaminen

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo