Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hoe snel afvallen

Afvallen met een dieet schema? 3 cruciale elementen die bepalen hoe snel dit gaat

Nu de zomer eraan komt, wil je misschien een dieet schema volgen om die laatste winter- of coronakilo’s kwijt te spelen aangebroken. Of je deze zomer nu aan de Belgische zee blijft of toch naar het buitenland trekt; je wilt je graag goed in je vel voelen tijdens de warme dagen. Wil je graag wat gewicht verliezen? Zit je al een tijdje vast op een gewichtsplateau? Gooi dan jouw dieet schema weg en focus op deze 3 elementen die cruciaal zijn bij vlot afvallen. Zeg al maar hallo tegen je hernieuwde zelfvertrouwen!

Nooit meer diëten

dieet schema Het grote risico van een dieet schema? Het is vaak veel te strikt. Dieet schema's categoriseren voeding al snel in een 'goede' en 'slechte' categorie, terwijl de realiteit niet zo zwart-wit is. Gewicht verliezen is niet evident. Strenge dieet schema's beloven dat je snel die overbodige kilo's zal kwijtspelen. Klinkt allemaal mooi en makkelijk, maar even snel als die kilo's er afvliegen, komen ze er achteraf opnieuw bij wanneer je weer een normaal voedingspatroon aanneemt. Met grote teleurstelling als resultaat. In de plaats van een dieet schema te volgen, zijn kleinere aanpassingen, die je op een duurzame manier naar een gezond gewicht brengen en je helpen je gezondheidsdoelen te bereiken veel interessanter voor je lichaam én je mentale gezondheid. Zeg nu zelf: op een gezond en haalbaar tempo afvallen én die kilo's er afhouden, klinkt al veel beter dan in no time gewicht verliezen en weer bijkomen, toch? Lees verder om te ontdekken hoe dat kan. Het stellen van kleine en realistische doelen is hierbij belangrijk om teleurstellingen te vermijden. Elk lichaam is anders en niemand verliest gewicht op hetzelfde tempo. Het hangt van verschillende factoren af hoe snel je afvalt. Hou de volgende 5 elementen in het achterhoofd wanneer je wilt afslanken. Ze oefenen een grote impact uit op hoe snel je afslankproces verloopt. Herlees de puntjes opnieuw wanneer je gedemotiveerd bent en je een reminder kan gebruiken hoe het komt dat het niet altijd even snel gaat. Yes you can!

Element 1: Hoeveel kilo's je wilt verliezen

dieet schema Wie meer weegt, verliest in het algemeen sneller gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer energie je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Je lichaam verbrandt dan meer calorieën in rust, tegenover wanneer je enkele kilo's minder weegt. Dat verklaart waarom je aan het begin van een dieet meer gewicht verliest en waarom die laatste overbodige kilo's er langer blijven 'aanplakken'. Een gewichtsplateau kan gelukkig doorbroken worden, als je focust op de juiste elementen. Eens je bent afgevallen, is het belangrijk om je voedingspatroon opnieuw te herbekijken. Een dieet schema kon hier in het begin je grote hulp zijn, maar op lange termijn zit je beter met een natuurlijk en gezond voedingssupplement dat je sneller verzadigd, waardoor je snel afslankt zonder hongergevoel. Zeg nu zelf: dat klinkt veel beter dan een streng dieet schema, toch? Een natuurlijk voedingssupplement met die werking is SkinnyLove. Je lost de ochtend- en namiddagkuur, die bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten, op in 750ml water en mengt het tot een drinkbaar geheel. SkinnyLove ondersteunt het afslanken zonder een hongergevoel. Het geeft je bovendien meer energie, een stralende huid én meer zelfvertrouwen. Laat de kracht van de natuur zijn werk doen. Je zal versteld zijn van de positieve effecten ervan.

Element 2: Niet hoeveel, maar wát je eet maakt een verschil

dieet schema Het idee dat je sneller afvalt wanneer je veel minder calorieën eet, is eigenlijk een mythe. Je hebt altijd energie nodig om de dag vlot door te komen, en die energie krijg je via voeding. Minder eten heeft daardoor weinig zin, omdat jouw lichaam zo niet het juiste vet verbrandt, maar aan je energiereserves komt. Honger lijden, is nooit de oplossing om op lange termijn je gezonde gewicht te behouden. Naast het dagelijks drinken van je SkinnyLove blijf je gewoon vijf keer per dag eten: drie volwaardige maaltijden en twee gezonde tussendoortjes. De calorieën uit je voeding worden omgezet in energie die je lichaam absoluut nodig heeft om te kunnen functioneren. Een dieet schema dat je iets anders aanpraat, is niet wat je nodig hebt. Wie te weinig calorieën eet, zal zich zwakker voelen, meer cravings ervaren en sneller de neiging hebben zich te overeten. Maak dus geen drastische veranderingen, maar verander je voedingspatroon geleidelijk aan zodat je lichaam aan je nieuwe eetpatroon kan wennen. Zo zal je het ook makkelijker volhouden op lange termijn. SkinnyLove ondersteunt het afslanken op een duurzame manier SkinnyLove doet je sneller verzadigd voelen en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je minder snel cravings ervaart en minder de neiging hebt jezelf te overeten. Dit natuurlijke voedingssupplement leert je opnieuw naar je lichaam luisteren en zo een voedingspatroon te ontdekken dat volledig aansluit bij de noden en behoeften van jouw lichaam. Het aanvullende assortiment van SkinnyLove spreads en SkinnyLove bars is er dan weer voor wie zich slank wil smullen zonder schuldgevoel. Als er één ding centraal staat in het hele SkinnyLove-gamma, dan is het wel dat gezond leven en genieten van eten absoluut hand in hand gaan. Ontdek heel wat makkelijke recepten om van te smullen in het boek 'Funky Skinny Food', waarin je eveneens heel wat handige tips en tricks terugvindt om op een verantwoorde manier je gezondheidsdoelen te bereiken.

Element 3: Hoeveel je beweegt

dieet schema Het concept van afvallen zit redelijk simpel in elkaar: je moet meer calorieën verbranden dan je verbruikt. Dat betekent dus onvermijdelijk dat lichaamsbeweging nodig is om gewichtsverlies te stimuleren. Toch is dat niet àlles. Gewichtsverlies start vanuit je voedingspatroon. Dat is ook waarom je SkinnyLove moet drinken en voor de rest niets moet aanpassen. De veranderingen komen vanzelf, dankzij de kracht van de natuur. Uiteraard kan beweging een handje helpen, maar dat betekent niet dat je elke dag naar de fitness moet of dat je plots moet trainen voor een marathon. Mensen die gematigd sporten of bewegen, verbranden ook voldoende energie om te kunnen afvallen. Zelfs een wandelingetje met de hond is al voldoende. Het lichaam past zich telkens aan het activiteitsniveau aan dat het gewend is. Veel mensen mispakken zich bij sporten aan het opnieuw aanvullen van hun verbrande energie. Het is niet omdat je hebt gesport, dat je automatisch dubbel zoveel mag eten. Ook hier speelt wát je eet een grote rol. De gedachte 'ik mag dit eten, want ik heb dit verdiend na het sporten' is een grote boosdoener bij veel mensen die willen afslanken. Eten verdien je altijd, of je nu gesport hebt of niet. Het gaat er eerder over om die verbrande energie op een juiste manier aan te vullen. Kies voor evenwichtige voeding bestaande uit complexe koolhydraten zoals boekweit, gierst, parelgerst of volle rijst, heel veel groenten en fruit en proteïnen. Kies voor eten dat je energiereserve op een natuurlijke en gezonde manier weer aanvult. Een SkinnyLove bar is bijvoorbeeld perfect na een stevig looptochtje, of onderweg om je aan te sterken tijdens een lange wandeling.

Hou zeker rekening met deze drie elementen die bepalen hoe snel je afvalt! Eén ding is zeker: een dieet schema heb je niet meer nodig. Heb je nood aan extra tips en motivatie? Aarzel dan niet om het SkinnyLove team te contacteren voor uitgebreid advies.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"