Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slapen thee

Dieper slapen dankzij thee? Deze 5 soorten brengen je in no time naar dromenland!

Soms heb je een extraatje nodig om in dromenland te geraken: yoga kan helpen, maar ook experimenteren met nieuwe smaken thee die je een diepe, deugddoende slaap beloven. Aan deze varianten had je misschien nog niet gedacht:

1. Passiebloem

De prachtig paars-witte passiflora of passiebloem werkt licht sedatief op het centrale zenuwgestel. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor wie last heeft om in te dommelen! Opgelet: drink deze bloementhee niet elke avond, want hoewel de passiebloem niet verslavend werkt, wordt overmatig gebruik afgeraden.

2. Dieper slapen dankzij thee van jasmijn

Je traditionele drankje van bij de Chinees inzetten als slaapmutsje? Daar had je waarschijnlijk nog niet aan gedacht. Toch heeft deze geurige thee een heel weldadig ontspannend effect. Een droom om nog enkele pagina's uit je favoriete page turner te lezen boven een dampend kopje witte thee met jasmijnbloempjes. Kies liever die zachte variant; groene thee is, zeker als je 'm lang laat trekken, niet slaapbevorderend.

Lees ook: Dankzij deze kleine correctie slaap je 10 x beter

3. Oranjebloesem

Deze bloesem ken je wel van het geurige water, maar heb je er ooit al's een theetje van getrokken? Doen! Dit kruid heeft kalmerende eigenschappen en zorgt voor een lichamelijke en geestelijke balans. Meer weten over slapen? Lees ook deze bondige, maar nuttige tips erop na.

4. Lindethee

Waarschijnlijk 1 van de minder populaire drankjes in de kroeg, maar perfect voor thuis op de bank of in bed: thee van lindebloesem. Net als kamille helpt deze infusie ook tegen krampen en een opgeblazen buik, en kalmeert linde het razen van je geest. Je gaat er rustiger door ademhalen. Precies wat je nodig hebt voor die reis naar dromenland.

5. SleepDust

De laatste nieuwe creatie van Alain Indria is erg in trek bij piloten, DJ's en andere nachtraven. Als zij moeten bijslapen, moeten ze de grote middelen inzetten! Hoewel deze mix van Bachbloesems, organisch silicium en kamille-extract 100% natuurlijk is, werkt hij zo krachtig dat je er maar 1 afgestreken theelepeltje van nodig hebt. Welterusten & droom zacht!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"