Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voeding diëtisten

Diëtisten kunnen niet zonder deze voeding (bij elke maaltijd)

Hoe ziet de voeding van diëtisten er eigenlijk uit? Ook zij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten om hun eetpatroon te optimaliseren. Daarbij volgen ze de wetenschap op de voet. Toch blijft de basis altijd hetzelfde: evenwichtig (met gevarieerde voedingsstoffen), natuurlijk (zo veel mogelijk onbewerkt) eten en voldoende bewegen. Om gezond te blijven, voegen diëtisten de volgende voeding aan elke maaltijd toe:

1. Vezels bij elke maaltijd

Vezels houden je gewicht op peil omdat ze de verzadigingshormonen in ons brein activeren. Bovendien verlagen ze je cholesterol en zorgen ze voor een vlotte darmtransit. Ook voor het hart en bloedvaten zijn ze gezond. Recent onderzoek toont aan dat iemand die veel vezels eet, ongeveer 22 % minder kans heeft om te sterven. Als je al deze gezondheidsvoordelen op een rijtje ziet, zou je wel gek zijn om vezels te verwaarlozen. Diëtisten raden aan om bij elke maaltijd vezels te eten. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om bij het ontbijt extra vezels te eten, als je het voor de andere maaltijden niet doet. Enkele waardevolle tips? Mik 's ochtends bijvoorbeeld op volkoren toast. Eet er een paar appelpartjes (met schil!) bij en voeg er nog wat pompoenzaadjes aan toe. Verandering van spijs doet eten: denk ook eens aan bramen, frambozen of blauwe bessen bij het ontbijt. Voeg 's middags of 's avonds rauwkost toe aan je maaltijd. Rauwe groenten bevatten meer vezels dan gekookte, en ze houden je knabbelbehoefte in bedwang. Voeg ook altijd volkoren rijst of boekweitpasta toe aan 1 van je warme maaltijden. Broccoli, artisjok, rode paprika, wortels en bleekselderij zijn maar een greep uit het aanbod vezelrijke groenten. Voldoende drinken hoort er voor diëtisten ook bij. Als je de hele dag lang water drinken saai vindt, probeer dan eens SkinnyLove toe te voegen aan je waterflesje. Het bevat prebiotische vezels die de vetverbrandende bacteriën in je darmen voeden. Meer lezen? Jouw onmisbare top 5 voedingvezels Zo lukt je dieet wél

2. Vet kan slank maken

Diëtisten voegen gezonde vetten toe aan elke maaltijd. Het juiste vet bevat Omega 3-vetzuren, die de ontstekingen in het lichaam helpen tegengaan. Je vindt ze vooral in olijfolie van eerste persing, visolie uit vette vissoorten zoals makreel, zalm en ansjovis. Deze gezonde vetten helpen ook echt om af te slanken. In dieetonderzoeken verloren deelnemers het makkelijkste hun gewicht als hun voeding werd aangevuld met olijfolie en vis. Die laatste 2 zijn misschien iets moeilijker toe te voegen aan je ontbijt, dus dat vormt een uitzondering op de regel. Ook al bestaan er wel mogelijkheden: ga bijvoorbeeld eens voor een hartiger ontbijt, met augurk en rode paprika bij de toast. Daar smaakt een vleugje olijfolie perfect bij! Professionals benadrukken ten slotte ook het belang van specerijen met anti-inflammatoire eigenschappen, zoals kurkuma, om je dieet aan te vullen. Ook die vind je in de heerlijk spicy namiddagthee van SkinnyLove.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"