Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
meer energie

5 simpele dingen die je nu kan doen voor meer energie

Zou jij soms ook willen dat er magische trucjes bestonden om instant meer energie te krijgen? De onderstaande tips zijn echt supermakkelijk om in te voeren in je dagelijkse leven. Wedden dat je niet alles, maar toch wel veel meer gedaan krijgt op een dag?

1. Speel 'n spelletje

'All work and no play makes Jack a dull boy' leerden wij al op school. Een uitdrukking die zoveel betekent als 'de boog kan niet altijd gespannen staan'. Op tijd en stond een leuk spelletje geeft je meer energie, de hele dag lang. Als je kinderen hebt, weet je dat heel goed, maar ook alleen met je partner kan je tijd en ruimte creëren voor extra spel en plezier in je leven. Met een spelletje Monopoly of Scrabble, maar eigenlijk nog veel beter met haasje over in de regen, een danswedstrijdje of dat ene spelletje voor grote mensen.

2. Neem (2 of 3) snipperuren

Het allerbest schakel je af en toe een baaldag in, waarop je helemaal niks hoeft. Op sommige werkplekken is het zelfs toegestaan om je baas op de ochtend zelf te bellen dat je vandaag even van de wereldbol verdwijnt. Maar ook een lange pauze inlassen midden op de dag kan wonderen doen. Geef je huisgenoten ruim op voorhand bericht dat je 2 of 3 uur absoluut onaanspreekbaar bent. Maak van je snipperuurtjes slim gebruik om je batterijen weer helemaal terug op te laden. Doe niets omdat het moet, maar laat je leiden door waar je op dat eigenste moment zin in hebt.

3. Ruim 10 minuten op

Steeds weer moeten zoeken naar de spullen die je nodig hebt, vergt heel wat mentale energie. Het hele huis aan de kant zetten vraagt dan ook weer tonnen energie, dus breek de taak in kleine stukjes. 10 minuutjes zijn in een wip om, maar geven je toch een overzichtelijk, energiek gevoel. Met hopelijk ook een sprongetje van blijdschap als je die verloren gewaande 20 euro weer terugvindt.

4. Nieuwe sokken = meer energie

meer energie
Ben je van het actieve type? Voel je de vermoeidheid in je benen en moet je toch nog op stap? Of lange uren staan voor je werk? Als je de tijd niet hebt voor een nieuwe outfit, trek dan toch andere sokken aan. Makkelijk te bewaren in je handtas, en dé opkikker als er even geen tijd en ruimte is voor een voetenbadje.

5. Gummetje erbij

Heb je nog een rapport te schrijven en kan er echt geen milliliter cafeïne meer in je lijf? Pak dan een kauwgommetje en kauw erop los. Je hoeft ons woord er niet op te nemen. Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk zien dat de spierspanning die je nodig hebt om een kauwgom te malen je hartslag verhoogt en je alertheid doet stijgen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"