Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
ochtend warm water

Deze 3 dingen gebeuren als je elke ochtend start met warm water

Waarom zou je iedere ochtend starten met warm water? Gezondheidsspecialisten zouden willen dat we het allemaal doen. Daar hebben ze goede redenen voor. Zo is een kopje lauw of warm H2O op een nuchtere maag onder meer:

1. Pijnstiller van Moeder Natuur

Warm water is een zwaar onderschat natuurlijk medicijn. Meer nog, het is het soort geneesmiddel dat effectiever wordt naarmate je het elke dag drinkt. Omdat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd kan lauw of warm water alle soorten pijn verlichten, van lichte misselijkheid tot menstruatiepijn. Warm water helpt je spieren te ontspannen waardoor pijnprikkels op natuurlijke wijze worden verminderd. Of de pijn van het opstaan kan gerekend worden tot het echte lijden, laten we in het midden. Vast staat dat zo'n kopje warm water meer is dan een hype. Een glaasje water verzacht in elk geval de overgang van je warme bed naar de gekende 'ochtendspits'. Een schijfje citroen kan helpen voor de smaakpapillen, al werkt een kleine hoeveelheid van dit natuurlijke extraatje even goed.

2. Warm water in de ochtend = mooier silhouet

Van dit voordeel aan water drinken worden we allemaal beter. Een gezond gewicht is namelijk de beste ondersteuning van een goed werkend organisme. Warm water op een nuchtere maag smeert de boel vanbinnen op een zachte manier. Het brengt je lichaamstemperatuur naar boven, zodat je metabolisme sneller op gang komt. Dankzij deze kleine toevoeging aan je ochtendritueel zal je lichaam de hele dag meer calorieën verbranden. Mooi meegenomen, toch?

3. Je glimlach wordt stralender

Koffie-en theefanaten zullen het niet graag horen, maar door het weglaten van een donkergekleurde smaakmaker aan je kopje water 's morgens worden je tanden witter. Ook al poets je je tanden grondig na thee of koffie, na een tijdje krijg je toch meer aanslag en vlekjes op je tanden dan waterdrinkers. Erg is dat niet, want er bestaan oplossingen om je tanden weer witter te krijgen. Maar aan die puurheid van water kan geen enkele drank tippen. En het is zoals gezegd de snelste weg naar een hagelwit gebit. Nog een indirecte bonus: Warm water helpt je lichaam om afvalstoffen te verwijderen en dat is goed voor je bloedcirculatie. Omdat je lichaam meer ontspannen is, zal je bloedcirculatie gestimuleerd worden. Je voelt je al vroeg op de dag stukken beter en hebt er dus alle reden toe kamerbreed te glimlachen! Here's to many happy mornings!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"