Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
alleen water

Deze 6 dingen gebeuren als je dit spotgoedkope element toevoegt aan je ochtendritueel

Al dan niet met citroen, een glaasje lauw water op een nuchtere maag doet wonderen voor je lichaam, en wel op deze 6 manieren:

1. Het brengt je bloedcirculatie op gang

Water is brandstof voor je bloedcellen. Na het drinken gaan die sneller stromen en wordt jij iets vlugger wakker. Bijna even snel als dat andere, alom bekende ochtenddrankje! Zoek je nog inspiratie voor een ochtendritueel dat echt werkt? Lees dan: 6 ochtendrituelen voor een gezond en slank lichaam. Probeer je wat minder cafeïne te drinken? Start je ontbijt met een kopje gemberthee, om je geest verder wakker te schudden. Kies voor een variant met citroen of matcha, voor het 'feel good' effect.

2. Het boost je metabolisme

water ochtendDe dag starten met aqua stimuleert je spijsvertering en metabolisme. Je lichaam kan voedsel beter verteren en dat is belangrijk om op een gezond gewicht te blijven. Een vroeg glaasje water stimuleert bovendien de stoelgang en gaat dus constipatie tegen.

 

 

3. Je blijft langer jong

Lauw water kan je lichaam reinigen en afvalstoffen verwijderen. Het zal zelfs huidcellen vernieuwen en je huid zichtbaar elastisch maken. Voor een stralende huid die jong oogt, drink je best de hele dag door meer water dan koffie of zwarte thee. Om te variëren kan je eventueel dit poeder aan je 8 dagelijkse glaasjes toevoegen. Het zuivert je huid én ondersteunt blijvend je slanke lijn.

4. Je bereikt sneller je streefgewicht

De temperatuur van je ochtendlijke glaasje is hierbij belangrijk. Het water mag lauw tot warm zijn, want zo breng je je stofwisseling op gang. En doordat je je metabolisme al van bij het ontwaken op gang helpt, zal je ook de hele dag lang sneller calorieën verbranden.

5. Je zal beter slapen

Een goed ochtendritueel werpt vruchten af voor de hele dag én de nacht die erop volgen. Door vroeg te starten, blijven je lichaamsfuncties de hele dag in balans waardoor je uiteindelijk zal genieten van een diepere slaap. Last van een chronisch slaaptekort? Vervang alle oppeppende dranken door caloriearm vocht en sluit de dag af met een relaxerend slaapmutsje, op basis van Bachbloesems, mandarijn en silicium (goed voor je huid!) Ook hier vind je tips voor een diepe, deugddoende slaap.

6. Het ontspant je spieren

...en dat betekent minder pijn. Van menstruatieklachten tot pijn in je gewrichten: allemaal ongemakken die zullen minderen als je je lichaam beter hydrateert. Ben je opgestaan met goede (sport)voornemens? Door het zweten verliest je lichaam straks grote hoeveelheden water. En dat is nu net essentieel voor een goede werking van de spieren, dus dat eerste glaasje van de dag is alvast een goede start! Zoals je ziet is er niets mis met water drinken op een lege maag. Integendeel, als je er de tijd voor hebt, is het een gezond ochtendritueel. Het klinkt misschien gek, maar na een tijd zal je echt genieten van dat lauwe glaasje dat je, vóór alle drukte, in het halfdonker opdrinkt.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo