Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
instant energie

Dipje? 6 simpele, ongekende trucjes voor instant energie

De klassieke trucjes om instant energie te krijgen kennen we allemaal: lach, ga naar buiten, zet muziek op... Maar zit je echt even in een diep dipje en heb je nieuwe trucjes nodig? Probeer dan eens 1 van de volgende wenken uit. Of beter nog: doe ze allemaal!

1. Laat je masseren

Een massage verlaagt niet alleen de hoeveelheid cortisol naar beneden, het stimuleert ook de bloedsomloop en maakt je huid zachter, gladder en blozender. Loopt jouw dipje gelijk met futloosheid en depressieve gevoelens? Massage biedt ook emotionele steun. Nog meer weten over de weldaad van een massage? Lees ook: Zo haal je het allerbeste uit je massage

2. Snufje instant energie

instant energieVoel je je futloos? Snuif dan eens aan een pepermuntje, een pompelmoes of een sinaasappel. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat citrus-of muntgeuren zorgen voor een ware energieboost. Ook lavendel en kaneel zijn toppers. Het hangt er maar van af hoe gevoelig je bent voor lekkere geurtjes. Voor ons is de geur van malse (zomer)regen bijvoorbeeld al genoeg om stress te verdrijven!

 

3. Kleed je op

Er bestaat een ongeschreven wet die zegt dat je je tijdens het eerste jaar van je relatie nooit in een joggingpak mag vertonen. Die zijn namelijk niet erg mild, voor geen enkel silhouet. Weersta dus aan de verleiding om dagen lang in je comfy outfit rond te hangen. Vergeet niet dat mooie kleren bedoeld zijn om je schoonheid nog te veredelen! Haal je verleidelijke jurkje en ditto hakken uit de kast en Be beautiful!

4. Handen uit de mouwen

Of het nu dat DIY-projectje is, een muts breien of een nieuw recept uitproberen: iets creëren zorgt voor voldoening, en dat verdrijft de blues. En eens je begint, komt de scheppingsdrang vanzelf.

5. Let op je houding

Nu je toch helemaal mooi opgedirkt bent, kan je eens proberen om meer op je houding te letten. Als je je moe voelt, ga je makkelijker onderuitgezakt zitten of gehurkt lopen. En dat verknoeit niet alleen je looks. Het heeft ook invloed op je energieniveau. Door niet rechtop te zitten krijgen je longen namelijk minder bewegingsruimte, waardoor ze minder zuurstof kunnen opnemen en door je lichaam laten stromen. Let daarom altijd op je houding. Zo lijk je niet alleen groter, maar ook slanker!

6. Oranjegekte

'Orange is the happiest colour' sprak Sinatra al. De warme kleur van mandarijntjes is de kleur die het meest in verband gebracht wordt met een vrolijke gemoedstoestand. Ook lila en geel hebben een opwekkend effect. Maak snel een kopje SkinnyLove, qua kleur, geur en oppeppende smaak zit je daarmee helemaal goed!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"