Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde voeding

Dit effect heeft gezonde voeding op jouw brein

Heb je last van een mindere dag op je werk? Kan je je totaal niet concentreren en heb je geen inspiratie? Dan kan dat liggen aan wat je gegeten hebt. Grondig nadenken over je lunch of je tussendoortje is geen overbodige luxe, het is net heel belangrijk. Wat je eet heeft namelijk een grote invloed op je werkprestaties en je productiviteit. Dit effect heeft gezonde voeding op jouw brein.

Brandstof

Alles wat we eten zorgt ervoor dat ons lichaam in actie kan blijven. De voedingsstoffen die we binnenkrijgen beïnvloeden onze cognitieve en lichamelijke prestaties. Meer nog, die voedingsstoffen vormen de brandstof van ons lichaam. Je brein werkt het best wanneer je volgetankt bent, zeg maar. Daarom is een gezond en evenwichtig voedingspatroon zo belangrijk. Alles wat je eet, heeft een invloed op het functioneren van je brein en lichaam. Het spreekt dus voor zich dat wie gezond eet en veel vitamines, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt, zijn hersenen voedt op een positieve manier. Wie daarentegen veel junk food en veel overbodige suikers eet beschadigt zijn lichaamscellen. Dit heeft een invloed op onze algemene gezondheid en het vermoeidheidsniveau.

Lees ook: Zo word jij slimmer door voeding

Kies je eten voordat je honger hebt

gezonde voeding Wie wil dat zijn brein een hele dag lang meegaat, kiest dus beter de juiste voeding om zijn benzinetank aan te vullen. Je kiest best wat je gaat eten voordat je hongergevoel al opkomt. Wie op voorhand nadenkt over wat er op het menu staat, is meer geneigd om gezondere keuzes te maken, dan wie in het moment zelf een impulsieve beslissing moet maken op basis van het hongergevoel. De voeding die jouw brein optimaal doet functioneren, is bij voorkeur rijk aan Omega-3 vetzuren die je onder andere uit zalm en kiwi's haalt. Deze verbeteren het geheugen en helpen ook psychische problemen zoals depressie en stemmingswisselingen tegen te gaan. Daarnaast hebben groenten en fruit een positief effect voor de hersenen, omdat ze bepaalde voedingsstoffen bevatten die de aanmaak van dopamine stimuleren. Dopamine is het beloningshormoon dat een gevoel van motivatie en betrokkenheid opwekt, waardoor we beter ons best willen doen om een bepaalde taak tot een goed einde te brengen.

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

Op voorhand een voedzame lunch klaarmaken en gezonde tussendoortjes zoals de Craving killer voorzien, is dus de oplossing om de dag productief én gezond door te komen! Gezonde voeding helpt jou altijd en overal.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"