Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
nachtrust

Dit fruit levert jou een hemelse nachtrust op

We hebben allemaal wel eens last van slapeloze nachten of avonden waarop we de slaap moeilijk kunnen vatten. Dan is een natuurlijk hulpmiddel dat ons probleemloos naar dromenland stuurt, handig meegenomen. Gelukkig komt het slaaphormoon melatonine voor in voeding, zodat we geen slaapmiddelen moeten gebruiken. Dit fruit levert jou een hemelse nachtrust op.

bacteriën

Als je al verschillende dingen hebt geprobeerd, zoals schaapjes tellen, meditatie of yoga om volledig tot rust te komen en zo vlotter in slaap te geraken, dan is de frustratie groot wanneer niets werkt. Daarom is een duwtje in de rug welgekomen. Hoe natuurlijker dat duwtje is, hoe beter. Lukt het jou maar niet om in slaap te vallen? Kies dan overdag voor onderstaande voeding in combinatie met het natuurlijke SleepDust een halfuurtje voor je in je bed kruipt. De voeding bevat melatonine, het magische hormoon dat 's avonds in hogere mate wordt aangemaakt door de hersenen en ervoor zorgt dat je in slaap valt.

1. Kersen

Kersen en dan voornamelijk de zure variant zitten boordevol melatonine. Ideaal voor wanneer schaapjes tellen niet voldoende is om in slaap te vallen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat het sap uit kersen dat vrijkomt wanneer je erin bijt een slaapverwekkend effect heeft en dat mensen die kersen aten ook langer doorsliepen dan mensen die geen kersen aten. Beter én langer slapen? Yes, please!

Lees ook: Kerngezond dankzij kersen? Het kan!

2. Ananas

metabolisme Ananas zou het melatoninelevel in ons lichaam met maar liefst 255% verhogen. Say what?! Dat klinkt als hemelse slaapmuziek in onze oren. De exotische vrucht doet de hoeveelheid slaaphormoon in ons bloed enorm stijgen. We aten al graag ananas, maar nu we weten dat het ons ook nog eens een goede nachtrust oplevert, zetten we het fruit alvast nog meer op ons menu.

Lees ook: Wat verse ananas voor je gezondheid doet

3. Goji-bessen

De goji-bessen ken je ongetwijfeld als een van de belangrijkste bessen binnen de zogenaamde superfoods. Voeding waardoor je je letterlijk supergoed in je vel voelt. Een bijkomstig pluspunt van deze superfood, is dat je er vlot van in slaap valt. De bes wordt al eeuwenlang gebruikt bij de Chinezen tegen stress- en slaapproblemen. Je kan zowel gaan voor verse bessen als voor gedroogde bessen. Die laatste categorie vind je ook terug in de Craving killer.

4. Tomaten

zongedroogde tomaten Oké, tomaten horen niet volledig thuis bij het fruit. Het zijn eerder vruchtgroenten, maar toch zijn ze ook nuttig voor je nachtrust. Tomaten die in de schaduw groeien zouden meer melatonine bevatten dan tomaten die groeien in de zon. Het slaapverwekkende stofje vind je dus ook in dit voedingsmiddel terug.

Lees ook: Zijn zongedroogde tomaten even gezond als gewone tomaten?

Een gezonde nachtrust leidt tot een gezond lichaam en een gezonde geest. Staan deze voedingsmiddelen al op jouw menu?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"