Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
alleen water

DIT gebeurt als je 30 dagen alleen water drinkt en geen alcohol of frisdranken (met of zonder suiker) bijvoorbeeld

Als je 30 dagen alleen water drinkt, maakt je lichaam een verrassende kentering door. Je kent vast de leuze 'water zuivert'. Een maand lang alleen water drinken heeft enorme gezondheidsvoordelen, zoals deze 3.

Maar we zijn bij SkinnyLove geen onmensen en beseffen maar al te goed dat december waarschijnlijk de slechtste maand van het jaar is om hieraan te beginnen... want de feestdagen komen er aan. Daar willen we allemaal van genieten en op die feestjes hoort er altijd wel wat drank bij.

Maar.... nee, lees eerst verder want we hebben heel goed nieuws voor jou!

1. Van alleen maar water drinken word je tot 30 % slimmer*

Youtube-filmpjes spreken vol lof over de voordelen van water voor je huid. Ze pakken ook graag uit met de gevaren van alcohol voor je huid. Dat klopt natuurlijk helemaal, maar er is veel meer: door alleen water te drinken geef je ook je hersenpan een boost! Je hersenen hebben zuurstof nodig en dat heeft H2O in overvloed! Je kan je beter concentreren en het maakt je slimmer en scherper. Ook je creativiteit vaart er wel bij. De cijfers liegen er niet om: volgens onderzoek neemt je hersencapaciteit zelfs met 30 % toe.

*had ik dat maar geweten in het middelbaar....

2. Je verliest meer vet

Als je 30 dagen alleen water drinkt wordt je lichaam grondig gereinigd. Schadelijke stoffen en afvalstoffen worden uit je lichaam verwijderd. Enkele glazen transparant vocht (neen, geen gin-tonic of vodka!) tussen de maaltijden door zorgen er ook voor dat je minder snel honger krijgt. Vergeet je steeds weer voldoende water te drinken? Spijtig, want er is nog meer....

alleen water

3. Water drinken boost je metabolisme

Ook hier geeft wetenschappelijk onderzoek weer klinkende cijfers aan: je metabolisme versnelt met maar liefst 24% als je alleen water drinkt. Gek genoeg doet je stofwisseling dit puur omwille van het extra water; het gebeurt dus zonder dat je op dieet bent of extra op je eten let!

Wat is het goede nieuws dat we je aangekondigd hadden? 

Stel nu dat je ook hiermee wil beginnen. Met je frisdranken en alcohol minstens een maand te vervangen door water. Waar kijk je dan tegenop?

  • Meen je dat je verslaafd bent aan je frisdrank (inclusief cola zero)?
  • Vind je dat water te weinig smaak heeft?
  • Zoals al gezegd, het is de eindejaarsperiode en dan begin ik hier liever niet aan?

Allemaal terechte bezwaren die je uit. En op elk van die uitdagingen biedt SkinnyLove je het gepaste antwoord:

1. SkinnyLove verlost je snel van je drang naar zoet en ook van je 'verslaving' aan frisdrank.

2. Bij SkinnyLove kies je tussen een pittig, kruidige smaak (de Original) of ga je voor een zachte, fruitige smaak (de Fruity). Tip: de meeste mensen beginnen vlotter met de Fruity. Je mengt dat poeder met het water dat je toch moet drinken, en het wordt een heel stuk lekkerder en makkelijker om enkel water te drinken.

3. Terecht. Dit is niet het moment om alle alcohol af te zweren, indien je dat graag tijdens de feestdagen drinkt. Begin er gewoon op 1 (of zelfs op 2) januari aan. Dat is de ideale periode om aan een nieuw jou te beginnen: A New Year, A New You!

Wel, dan kies je nu het snel slank starterspakket en kies je bij het afrekenen voor de optie 'Klarna betaal later'. Dan sturen wij je meteen je pakket op en jij betaalt pas volgende jaar. Nadat je er aan begonnen bent! Leuk, niet?

Tot slot sluiten we af met een mooi verhaaltje van een man die echt dol was op mineraal water. Hij maakte er een sport van om te experimenteren met verschillende soorten bronwater, en ontdekte een uitgebreid palet van smaken, al naargelang de herkomst van de bron. Natuurlijk deed hij dit het hele jaar lang, niet alleen tijdens de 'droge' maand van het jaar. Word jij ook een heuse watersommelier? Probeer het gewoon eens!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"