Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
natuurlijke alternatief koffie

Dit is het ideale natuurlijke alternatief voor koffie

We kunnen af en toe allemaal wel eens een energieboost gebruiken. Toch stranden we hiervoor vaak bij het typische kopje koffie, terwijl er nog zoveel andere en betere alternatieven zijn. Frustrerend voor diegenen die geen fan zijn van koffie en vervelend voor diegenen die negatieve effecten ervaren door de cafeïne. Gelukkig ontdekten wij dit natuurlijke alternatief voor koffie!

Een kopje koffie?

Het kopje zwarte goud smaakt misschien heerlijk in de ochtend, maar de nasmaak voor jouw lichaam is op lange termijn iets minder lekker. Een verminderde doorbloeding van de hersenen, een aanslag op de lever, helse hoofdpijnen, een verhoogd stress- en angstgevoel en ga zo maar door. Echt fijn klinken die neveneffecten van een of meerdere kopjes koffie per dag niet. Geen fan van koffie, of ben je gewoon eens op zoek naar iets anders? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Groene theesoorten zoals onder andere Matcha bevatten evengoed cafeïne of theïne, maar hebben een positiever effect op je lichaam. Wie koffie drinkt, zal even een stevige energiepiek krijgen. Daarna zal die echter weer snel afnemen. Wie daarentegen gaat voor Matcha, ervaart een energieboost van maar liefst drie tot zes uur.

Bye bye onrustig gevoel

matcha thee vetverbrander Matcha bevat slechts een kwart van de cafeïne van een kopje koffie, waardoor de theïne langzamer vrijgegeven wordt en ook een langduriger effect op het lichaam heeft. Bovendien heeft Matcha een hogere dosis antioxidanten in zich, wat goed is voor het immuunsysteem én de vetverbranding. Het onrustige gevoel dat je soms ervaart na het drinken van wat kopjes koffie, zal je dus niet krijgen na het drinken van Matcha. Dat is te danken aan het aanwezige aminozuur L-theanine. Dit aminozuur levert je net een relaxed gevoel op, zonder dat het je slaperig maakt. Het zorgt voor een beter concentratievermogen en een rustiger gevoel, zodat je goed kan doorwerken.

Pure thee of extract

voordelen matcha Er zijn verschillende manieren om Matcha op een gezonde manier toe te voegen aan jouw drankjes. Je kan gaan voor pure Matcha groene thee. De warmte van het water laten de waardevolle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen optimaal hun werk doen. Wel mag het water niet té warm zijn, anders gaan onder andere vitamine A en vitamine C verloren. Als je geen fan bent van de pure smaak van Matcha kan je ook opteren voor een natuurlijk extract in combinatie met andere smaken. Bijvoorbeeld in combinatie met gember en citroen. Deze combinatie is ideaal om jouw energieniveau te verhogen, de vermoeidheid te verminderen en de concentratie te verbeteren. Dat extract kan je toevoegen aan zowel koud als warm water naarmate wat je zelf verkiest. 1 à 2 koffielepels en je bent helemaal klaar om de dag aan te kunnen!

Lees ook: Het matcha mirakel: thee als vetverbrander

Schuif de koffietas maar aan de kant en ga vanaf nu voor dit natuurlijke alternatief voor koffie!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"