Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gewichtsverlies

Dit is het verband tussen magnesium en gewichtsverlies

Magnesium is een mineraal met een gunstig effect op ons lichaam op verschillende manieren. Het is verantwoordelijk voor meer dan 300 enzymen in ons lichaam die ons al dan niet gezond houden.

Dat doen enzymen door belangrijke lichaamsfuncties zoals de bloedsuikerspiegel, de bloeddruk en het metabolisme te reguleren. Het spreekt dus voor zich dat magnesium belangrijk is voor een gezond lichaam, maar wat is dan het exacte verband tussen het mineraal en gewichtsverlies?

Meer over magnesium

met aandacht eten Het wondermineraal magnesium is een van de sterbestanddelen van je lichaam. Het reguleert het calciumgehalte, waardoor je sterkere botten krijgt.

Verder moet het heel veel enzymen activeren om een optimale en gezonde werking van het lichaam te waarborgen. Er rest dus een grote druk op de aanwezigheid van dit mineraal in ons lichaam.

Dat is waarom veel mensen magnesium opnemen in supplementen, naast de magnesium die ze uit hun dagelijkse voeding halen. Op die manier zijn ze zeker dat ze voldoende van het mineraal hebben om op een gezonde manier door het leven te gaan.

Magnesium vs. gewichtsverlies

afvallen Een hoog genoeg magnesiumgehalte heeft een grote invloed op het behoud van een gezond gewicht.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat wie voldoende magnesium opneemt, beter in staat is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Dat komt omdat magnesium de weerstand tegen insuline helpt te verbeteren. Insuline wordt afgescheiden door de pancreas om voldoende glucose in de lichaamscellen te krijgen. Voldoende glucose betekent voldoende energie om te kunnen bewegen en je dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Toch gaat een stukje van die energie eveneens naar je vetcellen. Als je ergens vet opslaat, dan is het insulinehormoon hier gedeeltelijk verantwoordelijk voor. Meer magnesium stimuleert de insulineproductie.

Gewichtsverlies en magnesium hebben bijgevolg een onrechtstreeks verband. Meer magnesium gaat er niet onmiddellijk voor zorgen dat je afvalt en dat je vet verbrandt, maar het gaat wel een gezonde omloop in je lichaam stimuleren en op die manier op lange termijn het afvallen bevorderen.

Wil je op een vlotte manier gewicht verliezen? Ontdek dan nu ons starterspakket dat - samen met de gratis coaching die je krijgt - 98% succes biedt!
 

Anti-stressmiddel

Bovendien kan magnesium helpen om stress tegen te gaan. Dat is zowel positief voor je mentale gezondheid als voor het cijfer op je weegschaal, aangezien stress een grote veroorzaker van overgewicht of gewichtstoename is.

Dat komt door het hormoon cortisol dat je lichaam aanmaakt wanneer het in een staat van stress verkeert. Minder stress zorgt voor een lager cortisolgehalte en verbetert de kwaliteit van je nachtrust.

Combineer dat met een gezond eetpatroon en een gezonde levensstijl in het algemeen en je zal je gewicht zeker zien dalen. Gelukkig vind je magnesium terug in heel wat gezonde voeding, waardoor het aanvullen van jouw magnesiumgehalte vanzelf gaat.

Denk aan voeding zoals donkere chocolade, zaden, groenten, tofu en bladgroenten zoals spinazie en boerenkool.

Let er dus op dat je voeding voldoende magnesium bevat als je jouw gewichtsverlies wil stimuleren op een natuurlijke manier.

Meteen een vlammende en tegelijk moeiteloze start nemen met je afslanken?

Probeer dan nu het SkinnyLove Snel Slank Startspakket

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"