Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
cactusvijg gezond

Dit is waarom de cactusvijg zo gezond is

Vind je het ook zo lastig om elke week weer originele snacks te bedenken die je kan meenemen die naar het werk? Of nog moeilijker: snacks die gezond zijn, die je maag voldoende vullen en die je concentratie verbeteren? Dan is de cactusvijg een aanrader voor jou. Het is de ideale snack om een werkdag mee door te komen.

Cactus-wat?

Een cactusvijg is een superfruit waar je in de supermarkt misschien vaak overkijkt. Schrijf deze fruitsoort toch maar op je boodschappenlijstje voortaan, want het is een zuurzoete vrucht die je ongetwijfeld hemels lekker gaat vinden. Je vindt de smaak ook terug in de namiddagkuur van SkinnyLove. cactusvijg gezond De harde vrucht is afkomstig van de vijgcactusplant, die groeit in Latijns-Amerika. De bijnaam van dit fruit is niet voor niets 'prikkelpeer', want op de schil zitten er weerhaakjes waar je jezelf pijn aan kan doen. Eerst schillen voor het opeten van de vrucht is dus de boodschap! Vervolgens kan je hem makkelijk uitlepelen.

De ideale werksnack

Waarom de cactusvijg dan de ideale werksnack is? De vrucht versterkt de weerstand en het immuunsysteem, verbetert de concentratie en vermindert stress. Een natuurlijk en handig hulpmiddel waar je op een lange en drukke werkdag gebruik van kan maken. cactusvijg gezond Het fruit bevat magnesium in overvloed. Dat is een mineraal dat we uitsluitend uit onze voeding halen, omdat ons lichaam dat zelf niet aanmaakt. Magnesium is bevordelijk voor de concentratie, zorgt voor spierontspanning en verhoogt de weerstand tegen stress. Je kan je dankzij de cactusvijg dus makkelijker focussen. Perfect om die middagdip mee te overwinnen.

Goed voor de gezondheid

Verder bevat de prikkelpeer heel veel vezels. Die vezels zijn belangrijk voor de stoelgang, wat constipatie makkelijker tegengaat.Er zit ook een hoge dosis vitamine A en vitamine C in. cactusvijg gezond De cactusvijg is voor de vegetariërs onder ons dus een goede plantaardige bron van vitamine A, een tekort dat vaak voorkomt bij hen. Daarnaast zorgt vitamine A als antioxidant ook voor een mooiere huid en sterkere botten. Vitamine C versterkt dan weer het immuunsysteem en maakt ons meer bestand tegen verkoudheden.

Lees ook: 3 snacks waar je instant energie van krijgt

Een cactusvijg is dus een originele en ontspannende snack voor jou, die handig mee te nemen is. Wedden dat iedereen jaloers wordt wanneer je dit fruit bovenhaalt?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo