Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
havermout minder gezond

Dit is waarom havermout minder gezond is dan je denkt

Bij het aannemen van een gezonde levensstijl is havermout een go to waar iedereen snel naar grijpt. Ondanks dat je het terugvindt in zowat elke gezonde voedingslijst die je tegenkomt, is havermout minder gezond dan je denkt. Weten wat we eten, is essentieel om een goede gezondheid te bekomen. Dit is waarom havermout minder gezond is dan je denkt.

Wat is havermout?

havermout minder gezond Havermout is, verrassend, gemaakt van haver. Het zijn geplette haverkorrels die tot een volkoren graansoort behoren. Het haver bevat wel degelijk heel wat voedingsstoffen zoals B-vitaminen, eiwitten, ijzer en kalium. Oorspronkelijk is haver een volledig puur en glutenvrij product. Haver was zelfs al in 1000 v.Chr. een geneeskrachtig kruid waar ze naar grepen om kwaaltjes te genezen. Flash forward naar vandaag, zo'n 3000 jaar later, wordt het graan veelvuldig klaargemaakt bij zogenaamd gezonde ontbijtjes in combinatie met melk of water.

Te rijke voeding

vrouwen moeilijker afvallen Stap één richting een gezonde levensstijl is het besef dat je slanker kan worden zonder honger te lijden. Het belangrijkste na een maaltijd is dat je jezelf verzadigd voelt en dat je absoluut geen honger meer hebt tot je volgende maaltijd of gezonde tussendoortje. Een grote fout die mensen met overgewicht maken is kiezen voor havermout als ontbijt. En dan vooral véél havermout. Hier ga je eigenlijk al vanaf het begin de mist in, want hoewel havermout op zich gezond kan zijn, is het te rijk voor mensen die nog heel wat kilootjes kwijt moeten spelen. Dat je jezelf steevast iets te rijkelijk bedient van het graan in combinatie met de zwaarte van de maaltijd, zorgt ervoor dat van afvallen geen sprake is. aardbeien gezond Beter opteer je voor koolhydraten zoals diegene die je terugvindt in groenten of fruit en in biologische crackers zoals Pain des Fleurs. Na een ontbijtje met bijvoorbeeld verse aardbeien, wat biologische confituur zoals de SkinnyLove spread met ananas, mango en gember in combinatie met Pain des Fleurs. Als je dat heerlijke ontbijtje combineert met een natuurlijk en biologisch drankje zoals SkinnyLove ga je het afslanken

¹  bevorderen. Daarnaast start je jouw dag op een verzadigde

manier, waardoor je probleemloos toekomt tot je volgende maaltijd van de dag.

Lees ook: Slanker zonder honger te lijden? Het kan!

Overbodige toppings

havermout minder gezond Een tweede factor waardoor je havermout minder gezond maakt dan je denkt, heeft te maken met de toppings. Havermout is op zich al te rijk. Als je de granen vervolgens nog eens extra gaat versieren met overbodige toppings, maak je het alleen maar ongezonder. Inderdaad, gojibessen en vele andere superfoods zijn gezond op zich, maar vergeet niet dat als je deze superfoods allemaal op één hoopje verzamelt, je ruimschoots over de aanbevolen hoeveelheid suiker per dag zit. Het is aan te raden zo'n 250 gram fruit per dag te eten. Wat suiker betreft geldt de regel maximum 12 suikerklontjes per dag. Het liefst komt die portie suiker uit natuurlijke producten zoals fruit. Gedroogd fruit is daarentegen weer veel rijker aan suiker dan vers fruit. Geniet eerder van een stukje fruit met wat Pain des Fleurs en bewaar een ander stuk fruit als gezond tussendoortje, zodat je ook doorheen de dag nog weldoordachte en gezonde keuzes maakt die bijdragen aan jouw gezondheid. Al jouw fruit en zelfs een teveel aan suiker consumeren tijdens het ontbijt, komt je lichaam niet ten goede doorheen de dag. Trap niet in de val van overbodige toppings!

Lees ook: Snelle en gezonde oplossingen voor wie niet veel tijd heeft voor ontbijt K

ies voor een licht, maar vullend ontbijt op basis van fruit en gezonde koolhydraten zoals die uit Pain des Fleurs. Hou je graansoorten over voor je gezonde avondmaaltijd of lunch en focus daarbij op volwaardige granen zoals boekweit of parelgerst. Ook al is havermout minder gezond dan je denkt, er zijn gelukkig nog veel andere lekkere opties om een gezond gewicht te bereiken.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"