Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
droge lippen

Dít is waarom je zo'n last hebt van droge lippen

Zodra de winter in het land is, heb je droge lippen. Als buiten het zonnetje schijnt, lijken we daar veel minder last van te hebben. Hoe zou dat toch komen?

Onderzoek

Volgens een recent onderzoek doen we iets allemaal grondig fout in de winter. We komen binnen uit de ijzig koude lucht en nestelen ons in de droge, verwarmde lucht vanbinnen. Volkomen normaal natuurlijk, maar om ons lichaam helemaal op temperatuur te laten komen drinken we daar vaak nog 1 of meerdere cafeïnerijke drankjes bij. De wetenschappers stellen dat grote hoeveelheden cafeïne ervoor kunnen zorgen dat je uitdroogt. Wanneer je lichaam uitdroogt, gebeurt dit ook met je huid en dus ook met je lippen. De combinatie van de gure koude + warmte binnen + warme koffie of zwarte thee staat dus gelijk aan gebarsten lippen.

Zelfgemaakte scrub

Koffie en thee voeden het barstproces, dus probeer ze af te wisselen met fris water en/of kruidenthees zonder cafeïne, zoals matcha. Zorg ervoor dat je lippen altijd goed gehydrateerd blijven door ze te verzorgen. En niet alleen met lippenbalsem van bij de drogist. Probeer zelf natuurlijke middeltjes te maken, zoals bijvoorbeeld deze scrub voor zijdezachte lippen. Breng hem tweemaal per week aan en velletjes krijgen geen kans meer!

Benodigdheden:

1 theelepel honing 1 theelepel amandelolie 1 snufje cayennepeper 2 theelepels rietsuiker

Hoe maak je het ?

Meng alle ingrediënten in een kom en meng dit tot een pasta. Wrijf daarna het goedje op je lippen en laat de suikerkorreltjes wonderen verrichten op je droge lippen. De amandelolie en de honing kalmeren en hydrateren, terwijl het vleugje peper je lippen voller laat lijken. Wég barstjes, hallo sexy lippen!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"