Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
papaja

Dit is wat de mirakelvrucht papaja voor je huid doet

Een papaja ruikt naar abrikozen en smaakt zoet, een beetje naar meloen. Dit vruchtvlees is niet alleen een lekkernij voor de liefhebbers van zoetigheid onder ons, ook onze huid smult van deze mirakelvrucht. Dit is wat papaja voor je huid doet!

Een ingrediënt dat je vaak zal tegenkomen in verzorgingsproducten is de papaja. De van oorsprong afkomstige Mexicaanse vrucht groeit aan de meloenboom en leent daardoor ook een beetje aan bij de smaak van die laatste. De vrucht doet wonderen voor de spijsvertering en ook onze huid profiteert mee van de werking van de papaja.

Vitamine C

papaja Papaja zit boordevol vitamine C. Wie een halve papaja eet, heeft al voldoende vitamine C binnen voor een hele dag. We weten allemaal dat vitamine C mirakels verricht wat onze huid betreft. Wie een wondje in zijn gezicht heeft of een litteken, kan door het eten van papaja of verzorgingsproducten met de vrucht erin het genezingsproces versnellen. Dat is te danken aan het ontstekingsremmend effect van de vitamine.

Vitamine A

Die vitamine C wordt vergezeld door bètacaroteen, een stofje dat je lichaam om kan zetten in vitamine A. Ook deze vitamine is goed voor de weerstand en voor de groei, wat opnieuw het genezingsproces in het gezicht bevordert. Bye bye oneffenheden! Verder kan een vitamine A-complex ook een verjongend effect op de huid hebben.

Papaïne

De echte miracle worker in papaja is het enzym papaïne. Dat exfoliërt de huid door de keratinelaag tussen de dode huidcellen op te lossen. Je huid exfoliëren zorgt ervoor dat alle dode huidcellen verdwijnen, waardoor de celvernieuwing vlotter verloopt en je huid een glans krijgt met een stralende, frisse huid als resultaat.

Hoe werkt het?

papaja Je kan de papaja zijn krachten laten inwerken langs binnenuit, maar evengoed via de buitenkant. Of je de papaja nu opeet of in kleine stukjes prakt om vervolgens op je gezicht te smeren: je zal er een glanzende, gezonde en superzachte huid aan overhouden! Ben jij fan van de smaak van papaja? Van zijn werking sowieso wel!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"