Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
oplossing vermoeidheid depressie

Dit kruid is de oplossing tegen vermoeidheid en depressie

Er bestaan voldoende slaapmiddeltjes en antidepressiva, maar wij verkiezen toch steeds de meest natuurlijke oplossingen voor alle lichamelijke of mentale kwaaltjes. Denk hierbij aan planten en kruiden, die vol medicinale eigenschappen zitten. Zo zou het kruid basilicum bijvoorbeeld een natuurlijke oplossing voor vermoeidheid en depressie zijn.

Wat is basilicum?

oplossing vermoeidheid depressie Basilicum is een aromatische, vaste en medicinale plant, die meestal gebruikt wordt als kruid om gerechten op smaak te brengen. Het kruid is oorspronkelijk afkomstig uit India en tropische Aziatische landen. Over heel de wereld zijn er maar liefst meer dan 60 verschillende soorten basilicum, die allemaal verschillen op vlak van vorm, aroma en smaak. Het kruid biedt verrassend veel gezondheidsvoordelen. Het zorgt voor een sterker immuunsysteem, bestrijdt schimmels en bacteriën, werkt onstekingsremmend, kan koorts verminderen en ga zo maar door.

Lees ook: Deze voeding biedt een natuurlijke oplossing voor spierpijn

Natuurlijk opwekkend middel

Basilicum heeft echter niet alleen een positief effect op lichamelijke kwaaltjes, ook mentale kwaaltjes zoals vermoeidheid en depressie zouden baat hebben bij gebruik van het kruid. Op lichamelijk vlak helpt basilicum om een gevoel van vermoeidheid of zelfs uitputting tegen te gaan. Het is een stimulans voor je energieniveau en geeft je lichaam de kans om zich te herstellen en terug in balans te geraken. Ook op emotioneel gebied is het een natuurlijk hulpmiddel. Het is een remedie tegen neerslachtigheid, onverschilligheid en depressie. Het opwekkende bestanddeel helpt je in een positievere stemming te geraken.

Lees ook: Hoe positief denken je helpt bij mindfulness

Hoe helpt basilicum je?

voorkomen depressie Basilicum werkt als een natuurlijke adaptogene stof. Dat is een stof die het lichaam helpt zich aan te passen aan stressvolle omstandigheden en de negatieve effecten daarvan probeert te verminderen. Wie regelmatig basilicum toevoegt aan zijn maaltijden, zou zijn stressniveau zien dalen en de cardiovasculaire toestand en ademhaling zien verbeteren. Verder kan het helpen bij stemmingswisselingen, depressieve symptomen en angsten, omdat het kruid een positieve invloed heeft op de hersenfunctie. Specifiek op het gebied dat de hormonen aanstuurt die verantwoordelijk zijn voor ons humeur, ons energiepijl en ons geluksgevoel.

Lees ook: Worden we echt gelukkiger door de zon?

De ideale natuurlijke oplossing tegen vermoeidheid en depressie.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"