Doorgaan naar inhoud
vetverbranding versnellen

Dit kruid zal je vetverbranding versnellen

Onze vetverbranding versnellen is iets wat we altijd graag willen doen. Zeker wanneer je extra op je gewicht aan het letten bent, kan het soms niet snel genoeg gaan. Het is dan ook belangrijk dat je bewust nadenkt over de voedingsstoffen die je in jouw lichaam opneemt. Elke hap telt, zeker wanneer je heel wat kilo's wilt verliezen. Die vetverbranding is grotendeels afhankelijk van ons metabolisme. Dit kruid zal je vetverbranding en je metabolisme versnellen.

Komijn

Het kruid komijn ligt hoogstwaarschijnlijk al verstopt in je keukenkastje. Als dat niet het geval is, heb je nu een overtuigende reden om het in huis te halen. Komijn zou namelijk de vetverbranding versnellen of je metabolisme een boost geven. Het Oosterse kruid is afkomstig van een plant uit de schermbloemenfamilie, waarvan de zaadjes gebruikt worden als specerij in vele gerechten. De nootachtige smaak komt extra tot uiting wanneer je de zaadjes licht roostert in de pan. Voornamelijk landen zoals Mexico, Griekenland en Turkije experimenteren er op los met komijn. Nu het nieuwtje van de vetverbranding naar hier is overgewaaid, zal je het ongetwijfeld ook vaker in kookcreaties bij ons tegenkomen.

Vetverbranding

metabolisme Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit kruid de vetverbranding stimuleert. Op basis van twee groepen die elk op dieet waren, een groep die elke dag komijn at en een groep die geen komijn at, bleek dat de eerste groep die komijn at gemiddeld twee kilo meer verloor dan de tweede groep. Daarnaast verloor de eerste groep in totaal ongeveer drie keer meer vet en hadden ze eveneens een beter cholesterolgehalte dan de groep die geen komijn consumeerde. Opvallende resultaten die de onderzoekers wijten aan de aanwezige fystosterolen in het kruid. Dat zijn plantaardige stoffen die onder andere tegengaan dat slechte cholesterol wordt opgenomen in het lichaam. Slechte cholesterol of LDL-gehalte vind je in transvetten. Dat zijn vetten die op onnatuurlijke wijze zijn ontstaan, waardoor je lichaam er eigenlijk niets mee kan doen. Je verdikt er alleen maar van. Die vorm van cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten en overgewicht. Je vindt ze voornamelijk terug in ongezonde snacks, desserts en fastfood. Komijn zou die negatieve effecten van je vroegere ongezonde voeding voor je op dieet ging kunnen verminderen en op die manier de vetverbranding helpen te versnellen.

Lees ook: 6 manieren om je metabolisme een boost te geven op oudere leeftijd

Komijn kan dus de vetverbranding versnellen. Wij weten alvast welk kruid we vanavond gaan gebruiken als smaakmaker!

Vorig artikel Is neusademhaling beter dan mondademhaling?
Volgend artikel In 4 eenvoudige stappen naar een minimalistische levensstijl