Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
een stralende huid

Dit natuurlijke ingrediënt bezorgt je een stralende huid

Eeuwen geleden bestond er niets anders dan natuurlijke ingrediënten om allerlei kwaaltjes mee te verhelpen of om schoonheid mee te verkrijgen. Vandaag kunnen we gelukkig nog steeds genieten van heel wat geneeskrachten van natuurlijke extracten uit verschillende planten en kruiden. Ben je op zoek naar een alternatief voor je dure verzorgingsproducten waardoor je eveneens een stralende huid krijgt? Dan zit je bij de goudsbloem aan het juiste adres. Een gouden huid gegarandeerd.

Over de goudsbloem

een stralende huid De goudsbloem of de calendula is al eeuwenlang in gebruik om de huid te verzorgen. Al in plantenboeken die dateren uit de twaalfde eeuw kreeg de plant een eervolle vermelding voor zijn gunstige genezende effecten. Het is een gecultiveerde bloem met grote oranje of gele bloemen die afkomstig is uit Zuid-Europa en veel om zijn medicinale eigenschappen gebruikt wordt. Wij zouden de plant al in huis halen voor zijn mooie blaadjes alleen! In de zeventiende eeuw moesten apothekers de bloem massaal invoeren, omdat er zoveel vraag naar was. Dat zegt genoeg over het effect dat de bloem heeft op ons lichaam. Het gaat hier om een eenjarig kruid dat zichzelf opnieuw zaait doordat de zaadjes ervan verspreid worden door de wind. De bloem komt elk jaar standaard terug en kan heel lang bloeien.

Lees ook: 4 natuurlijke manieren om dikker haar te krijgen

Medicinale eigenschappen

buikvet Je kan de goudsbloem toevoegen aan je maaltijden om zo inwendig van heel wat lichamelijke voordelen te smullen. De blaadjes kan je door een salade doen of je kan er thee mee maken. De krachtige plant helpt de lever ontreinigen en ontgiften en is dus goed voor een detox. Verder kan het maagkrampen, een maagzweer en darmproblemen tegengaan. Tenslotte heeft het natuurlijke extract ook een bloedverdunnend, bloedzuiverend en vochtafdrijvend effect. Door die medicinale eigenschappen kan je het risico op hart- en vaatziekten verminderen door gebruik te maken van de plant.

Lees ook: Detox je lichaam met deze 4 groenten

Natuurlijk schoonheidsmiddel

Het extract van de goudsbloem verzorgt en verzacht littekens. Het kan de zichtbaarheid ervan verminderen en het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De werking geldt dus niet alleen voor littekens, maar voor de huid in het algemeen. Het is bruikbaar tegen insectenbeten, wonden en zelfs voor mensen met een droge huid die last hebben van eczeem of psoriasis. Dat je er een stralende huid van krijgt, komt door de ontstekingsremmende bestanddelen van de plant die daardoor een mooi helend effect uitoefenen.

Lees ook: Een mooie huid dankzij 6 simpele stappen Een natuurlijk ingrediënt dat je een stralende huid bezorgt!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo