Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
roken nadeel

Dit onverwachte nadeel aan roken zal je verrassen

Als je wil stoppen met roken, stellen wij je een nadeel voor dat je misschien over de streep kan trekken. Afgezien van de slechte adem en de verstopte longen, is er ook nog ander slecht nieuws: je lichaam neemt vitamines, en dus voeding, minder goed op.

Vooral minder vitamine C en Q10

Roken verbruikt antioxidanten, zo simpel is het. Je kan met andere woorden nog zo je best doen om voedingswaren uit te kiezen met sterke flavonoïden en antioxidanten (blauwe bessen, granaatappel, rode paprika... ), het zal je niet helpen als je de sigaret niet laat. Roken verhoogt niet alleen de oxidatieve stress in het lichaam; het veroorzaakt ook kleine ontstekingen die de bloedvaten beschadigen. Uit recent onderzoek blijkt dat rokers van alle antioxidanten die in verminderde mate aanwezig zijn in hun bloed, vitamine C en Q 10 de grootste hiaten vertonen. En laat nu net deze laatste 2 zo belangrijk zijn voor het behoud van een mooie huid! De primaire functie van vitamine C is namelijk het aanmaken van collageen. Je zou niet de eerste zijn voor wie het schrikbeeld van een gelige, gerimpelde huid precies het duwtje in de rug is om te stoppen. SkinnyLove benadert een gezond gewicht vanuit een holistisch perspectief. Je goed voelen in je vel begint met een zuiver lichaam, vol energie en een stralende huid. Daarom zit er een flinke dosis vitamine C verwerkt in een kuur.

Pas op voor passief roken

Heb je een collega die niet graag buiten rookt? Je hebt nu het perfecte excuus om hem of haar wandelen te sturen. Druk de rokers in je omgeving de feiten maar onder de neus. Een recente steekproef vond lagere hoeveelheden van vitamine C, A, bètacaroteen en foliumzuur bij passieve rokers.

E-sigaret geen vrijbrief

De elektronische sigaret is natuurlijk een goed hulpmiddeltje om geleidelijk aan minder nicotine in je bloed te krijgen. Jammer genoeg tonen verschillende onderzoeken aan dat de e-sigaret even schadelijk is voor het hart en de bloedvaten als het reguliere rookstokje. Heb je plannen om te stoppen, wensen we je veel goede moed. Laat je begeleiden, dat maakt een wezenlijk verschil. En blijf denken aan de ontelbare voordelen (een hogere weerstand, mooiere huid, sterke longen...) voor je gezondheid.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"