Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
afvallen opstaan

Dit simpele trucje doet je afvallen tijdens het opstaan

De ochtendstond heeft goud in de mond. Een cliché dat helemaal waar is. Je ochtenden krijgen vanaf nu ongetwijfeld nog een grotere gouden glans, als je weet dat dit simpele trucje je doet afvallen tijdens het opstaan. Ja, je leest het goed. Al vanaf het ochtendgloren kan je op een simpele manier werken aan een gezond lichaam door je stofwisseling meteen op gang te brengen.

Goed begonnen, half gewonnen

Hoe je jouw dag moet starten om 's ochtends al onmiddellijk te starten met gewicht te verliezen? Je kan alvast gerust zijn: je hoeft niet per se al springend uit je bed komen. Wat je wel moet doen? Simpel: gewoon je gordijnen onmiddellijk opentrekken en het daglicht binnenlaten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie 's ochtends al meteen blootgesteld wordt aan zonlicht, een lagere BMI heeft dan wie de gordijnen dichtlaat en deze pas 's avonds opent. 20 tot 30 minuten rondlopen in huis terwijl het daglicht al naar binnenstroomt, heeft al een positief effect. Je moet natuurlijk geen mirakels op de weegschaal verwachten, maar alle beetjes helpen, toch?

Invloed op stofwisseling

afvallen opstaan Het daglicht dat binnenvalt zal je biologische klok activeren en daarmee dus de werking van je lichaam of de stofwisseling ervan. Dat weet bij de aanblik van lichtstralen namelijk dat je jouw dag bent gestart en dat het tijd is om optimaal te functioneren. Je lichaam zelf wordt wakker door daglicht. Ook mentaal zal je jezelf veel wakkerder voelen als je onmiddellijk de gordijnen opentrekt. Door dat zonlicht zal je ook 's avonds beter slapen. Je lichaam zal eraan gewend zijn dat eens het licht binnenkomt je jouw dag bent gestart en dat die stopt wanneer je de gordijnen weer sluit en er geen licht meer binnenvalt. Zo help het zonlicht bij het reguleren van de lichaamsfuncties. Een streepje daglicht in de ochtend heeft verder ook een positief effect op je humeur en je gezondheid in het algemeen. Doordat je stofwisseling wordt geactiveerd, krijgt ook de bloedcirculatie een boost, wat op zijn beurt het immuunsysteem weer versterkt. Wie had gedacht dat daglicht dit allemaal teweegbrengt?

Lees ook: Dit effect heeft optimisme op je gezondheid

Dankzij dat simpele trucje begin je al met afvallen tijdens het opstaan!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"