Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
meer seks

Dit ultieme argument voor meer seks mag je niet missen

Meer seks is van vitaal belang, geloof ons! En wel om deze reden: seks verjaagt stress. En minder stress betekent een sterkere gezondheid, en vooral: een jonger uiterlijk. Als je meer stress hebt dan seks, zit er iets grondigs fout in je leven.
Meer seks kan je trouwens ook helpen tijdens deze deze lastige periode. Lees even mee hoe je seks slim kan inzetten, zodat je er nog beter uitziet!

1. Kleine beetjes plezier voorkomen dat stress erger wordt

Je hoeft plezier niet altijd alleen als synoniem met 'de daad' te zien, of zelfs niet met een hevig orgasme. Heel gewoon elkaar prikkelen is vaak al genoeg. Stuur elkaar eens erotische en sexy berichtjes. Zonder hét te doen kan een ondeugend berichtje voor veel plezier zorgen, juist als je in een stressvolle periode zit. Het bekende stresshormoon cortisol wordt dan steeds wat minder. Flirten heeft hetzelfde effect, dus oefen maar alvast die sexy oogopslag!

2. Focus op sensatie zorgt dat je in het moment leeft

Je huid is het gevoeligste orgaan. Maak daar slim gebruik van als je het bed in duikt. Alles wat jou plezier bezorgt (denk aan: geuren, smaken, geluiden, aanrakingen) zorgt ervoor dat stress en angsten verdwijnen. Ga maar eens na: als je opgaat in het moment suprême vallen onzekerheden, faalangsten, stress en andere zorgen vanzelf in het niet. En net zoals na een stevige work-out is je hoofd helemaal leeg na de seks en trilt je lijf van de endorfine. Ongeveer hetzelfde effect krijg je door in je kleinste poriën te genieten van een massage. Een massage is namelijk op meer dan 1 manier het mooiste cadeau voor je huid (en gemoed!). Om zelf een krak te worden in verleidelijk masseren (of je partner er zachtjes toe aan te zetten!) biedt deze blogpost alle inspiratie die je nodig hebt.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"