Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slaaphouding

Dit verklapt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid

Net zoals je oogkleur, je dagelijkse routine of het feit dat je nu een ochtend- of avondmens bent iets verklappen over je persoonlijkheid, geeft ook je slaaphouding meer weer van wie je bent dan je dacht. De houding die je aanneemt tijdens het slapen, neem je onbewust aan en geeft daardoor een duidelijk beeld van je emoties en wat er zich binnenin je afspeelt. Dit verklapt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid.

Aangezien de slaaphouding onbewust wordt aangenomen, verklapt deze vorm van lichaamstaal veel over onze innerlijke gevoelens zoals angsten, normen, waarden en verlangens.

Je slaapt op je buikslaaphouding

Wanneer je op je buik slaapt, ben je meestal een redelijk afgesloten persoon die graag de controle over alles behoudt. Je houdt niet van verrassingen en plant graag vooruit. Het is een veilige positie om aan te nemen. Zelfs tijdens je slaap, probeer je de controle te behouden door je hele lichaam af te schermen. Je bent iemand die graag initiatief neemt, zowel in je persoonlijke leven als op het vlak van werk.

Lees ook: Dit verklapt de kleur van je ogen over je persoonlijkheid

Je slaapt op je rug

lichaam wakker Als je op je rug slaapt, ben je net het tegenovergestelde van iemand die op zijn buik slaapt. Deze houding is heel open, wat erop wijst dat je openstaat voor nieuwe ervaringen en nieuwe dingen. Je voelt je in het algemeen redelijk veilig. Dat weerspiegelt zich in de open en zelfverzekerde houding. Je bent een sociale persoon die goed omgaat met stressvolle situaties. Toch straalt deze positie meer uit dan alleen maar zelfvertrouwen. Mensen die op hun rug slapen, zijn doorgaans mensen met een voorzichtige persoonlijkheid.

Je slaapt in foetushouding

bosbaden gezond Slaap je in foetushouding? Dan ben je zeker niet alleen. Deze slaaphouding komt het meest voor. Ongeveer 40% van de mensen valt op deze manier in slaap. Je bent waarschijnlijk een vrij onzekere persoon die veel behoefte heeft aan veiligheid en bescherming. Jezelf oprollen in een foetushouding is een manier om je af te sluiten van de buitenwereld wanneer je emotioneel kwetsbaar bent. Je bent een introverte persoon die heel gevoelig is en op alle kleine details let. Verder ben je heel creatief.

Je slaapt op je zij

met een schok in slaap vallen Wie houdt van balans, slaapt meestal op de zij. Alles draait om balans, zowel naar de binnen- als buitenkant toe. Deze positie is eigenlijk een combinatie van een rug- en foetushouding die je lichaam in evenwicht houdt. Je hebt een enorm gevoel van harmonie met de wereld, je voelt je op je plek. Je wil niet dat iedereen je emoties ziet, maar je hebt eveneens niet de neiging om ze angstvallig te verstoppen. Je vindt het lastig om keuzes te maken, maar eens je de beslissing hebt gemaakt, ben je er wel rotsvast van overtuigd dat je de juiste hebt gemaakt.

Verschillende slaaphoudingen

Word je eigenlijk nooit wakker op dezelfde manier? Dan weerspiegelt die slaaphouding jouw innerlijke onrust. Wie het heel druk heeft, slaapt vaak ook slecht en onrustig. Daardoor kan het zijn dat je meerdere slaaphoudingen aanneemt, terwijl je normaal altijd op dezelfde manier wakker wordt.

Lees ook: Wat je slaapgewoontes verklappen over je persoonlijkheid

Welke slaaphouding neem jij aan?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"