Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
natuurlijke huidverzorging

Dit voedingsmiddel is perfect bruikbaar als natuurlijke huidverzorging

Zie je liever bloemetjes dan bijtjes passeren in de zomer? Vanaf nu misschien niet meer! Deze beestjes creëren namelijk een magische substantie die allerlei positieve effecten heeft op onze huid. Honing is de perfecte natuurlijke huidverzorging. Een goedkoper alternatief voor dure cosmetica? Yes, honey!

Heilige honing

De genezende kracht van honing werd al eeuwen geleden door de oude Grieken, Egyptenaren en Romeinen ontdekt. Ze gebruikten het toen vooral om wonden te genezen en de darmflora te reinigen. Voornamelijk bij brandwonden en diepere wonden speelde honing een hoofdrol in het genezingsproces. Dat klinkt niet echt aantrekkelijk, maar... ... honing heeft ook een antibacterieel en ontstekingsremmend effect. En dat is wat het goedje wél aantrekkelijk maakt voor jou. Het brengt je een stap dichter bij een gavere huid. De aanwezige mineralen in honing zijn namelijk een wondermiddel voor de huid.

Wondermiddel voor alle huidtypes

Heb jij wel eens last van een droge huid, een puistje hier en daar of eczeem? Honing reikt jou voor deze problemen een perfecte en goedkope oplossing aan. Het mag dan geen SkinnyLove proof ingrediënt om te eten zijn, je kan de overschotten van je honingvoorraad wel opgebruiken op een functionele manier met een stralende huid als resultaat. natuurlijke huidverzorging Het voedingsmiddel hydrateert en zuivert je huid, doordat het de vochttoevoer beïnvloedt. Honing functioneert dus als een hydraterende crème voor mensen met een heel droge huid of droge plekjes. Ook wie een vettere huid heeft, vindt bij honing een oplossing. Dat door de antibacteriële en ontstekingsremmende werking ervan. Omdat honing veel enzymen en aminozuren bevat, verminderen of verdwijnen acne of andere irritaties op de huid hierdoor.

Lees ook: Dit is de oplossing voor een droge huid

Geen bijwerkingen

En het beste nieuws moet nog komen. Doordat honing een natuurlijke huidverzorging is zonder toegevoegde ingrediënten kent het heel weinig bijwerkingen. Het bestrijdt maar liefst 50 (!) verschillende bacteriën, waardoor het risico op geïrriteerde reacties of ontstekingen heel klein is. Dat risico is groter bij cosmetica, maar dat is bij dit natuurlijke zoetmiddel dus niet het geval!

Lees ook: Mooier dankzij matcha en nog 4 andere snelle, natuurlijke beautyboosters

Zo zie je maar dat die vervelende bijtjes toch iets positief opleveren. Deze natuurlijke huidverzorging is makkelijk aan te kopen en werkt gegarandeerd!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"