Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
mango

Dit wist je nog niet over mango

Alleen al voor de vrolijke en mooie kleur voeg je mango maar al te graag toe aan je winkelmandje in de supermarkt. De vrucht bevat veel vitaminen en zorgt bij heel wat frisse en gezonde gerechten voor de finishing touch. De mango is een tropische vrucht waarmee je ongetwijfeld scoort. Dit wist je nog niet over mango.

Meer over mango

De mango komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en India. De vrucht is al eeuwenlang populair, naar verluid zou het al 4000 jaar voor Christus gegeten worden. Een echte fruitklassieker dus. En met reden, want de mango heeft heel wat gezonde verrassingen voor je lichaam in petto.

1. Optimale spijsvertering

navel Mango's hebben heel veel vezels in zich, net zoals andere fruitsoorten. Vezels zijn een stimulans om de spijsvertering te verbeteren. Meer specifiek bevatten ze spijsverteringsenzymen uit de amylase-groep. Deze breken koolhydraten af van zetmeel tot suikers. Hoe rijper het fruit, hoe actiever de enzymen en hoe vlotter je spijsvertering.

Lees ook: De 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

2. Goed om af te vallen

Wanneer je graag wat kilo's kwijt wil spelen, weet je dat het een goed idee is om te kiezen voor een gezonde snack zoals fruit of de Craving Killer. Mango is hier een ideale keuze. Het eten van mango is goed voor je lichaam, omdat het geen vet, weinig calorieën en vooral veel vitamines en mineralen bevat. Wel moet je opletten dat je er niet te veel van eet, want naast goede stoffen vind je ook fructose in mango. Een teveel aan fructose kan gewichtsverlies in de weg staan.

3. Minder risico op kanker

mango Bètacaroteen is een pro-vitamine A die bescherming kan bieden tegen bepaalde vormen van kanker. Dat is niet het enige bestanddeel aanwezig in de mango met deze werking. Ook polyfenolen, quercetine, fisetine en methylgallat bieden bescherming tegen verschillende kankersoorten. Al die antioxidanten zouden onder andere leukemie, dikke darm-, borst- en prostaatkanker kunnen helpen voorkomen.

4. Gezonde hersenfunctie

Vitamine B6 is ook terug te vinden in de vrucht. Deze vitamine is van belang voor het behoud en het verbeteren van de hersenfunctie, omdat het helpt bij belangrijke neurotransmitters die bijdragen aan het bepalen van het humeur of het slaappatroon. Het glutaminezuur dat de vitamine B6 vergezelt, kan dan weer bijdragen aan een verbetering van concentratie of geheugen.

Lees ook: Hoe gezond zijn blauwe bessen en waar zijn ze goed voor?

De mango is dus een veelzijdige vrucht die heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"