Doorgaan naar inhoud
beste stresskillers

Dit zijn ze: de 8 beste stresskillers

1. Koop 'n stappenteller

Koop of download een stappenteller en gebruik hem! Het is de simpelste manier om uit je hoofd, en 'in je benen' te komen! Het werkt gewoon. 'S avonds schept het zo veel meer voldoening als je je aantal stapjes kan tellen (en ermee pochen), dan dat je droogjes stelt dat je bent 'gaan wandelen'.

2. Granaatappel

Granaatappel bezit de kracht om stress snel te verdrijven zelfs als je amper enkele slokjes van het vruchtensap drinkt, althans namens dit onderzoek. De dieprode vrucht is sowieso lief voor je lijn en bovendien perfect om je huid (nog) meer te laten stralen!

3. Lekkers in je favoriete mok

Warme drankjes maken diepe zielenroerselen in ons los, althans volgens dit onderzoek. Sommige wetenschappers gaan zelfs zo ver dat ze het behaaglijke gevoel terugbrengen tot in de baarmoeder. Wat er ook van zij; een kopje dampende thee verdrijft de stress, zeker als je het in een mooie omgeving (buiten, als het even kan!) en in fijn gezelschap kan.

4. Lunch met stresskillers

Ook op je bord kan je zorgen voor verzadiging én rust. Hoe? Het zit 'm allemaal in de combinaties die je maakt. Kalkoen zit bijvoorbeeld vol tryptofaan, dat het gelukshormoon serotonine een duwtje in de rug geeft. Combineer kalkoen bijvoorbeeld eens met spinazie. De magnesium in deze ijzerrijke groente zorgt voor een relaxed gevoel. Ook zalm met broccoli kan je tot de beste stresskillers rekenen. Eventjes volhouden en na een tijdje heb je dat glaasje wijn 'tegen de spanning' niet meer nodig!

5. Niet 1 uurtje, maar 1 etmaal

Het is niet van deze tijd, maar daarom niet minder belangrijk. In Duitsland mag je volgens de wet af en toe helemaal onbereikbaar zijn. (Onze oosterburen noemen het 'het recht om met rust gelaten te worden') Door helemaal offline te gaan maak je weer verbinding met je eigen ik. In plaats van steeds maar online te zijn, ontdek je leuke activiteiten die je al bijna vergeten was. Een optimale stresskiller!

6. Oesters

Ook als je op je lijn let, kan je genieten! Leg jezelf af en toe eens in de watten en sluit je werkdag af met een luxueus aperitiefje! Overdag zoek je naar lekkere cocktails of mocktails om je op te verlekkeren. Wanneer je thuiskomt hoeven alleen de gezonde oesters koud te staan. Een half dozijn van deze heerlijke schaaldiertjes zorgt voor meer dan de helft van je dagelijkse behoefte aan magnesium.

7. Gooi vaker iets weg

Weg met de rotzooi! Alles wat je bijhoudt, van het kleinste papiertje tot die grote lege doos (ga je echt ooit je stofzuiger doorverkopen?) betekent weer iets extra's voor je geest om zich om te bekommeren. Door onbenullige prullaria weg te gooien maak je schoon schip in je hoofd. Zo krijg je letterlijk en figuurlijk een opgeruimd gemoed.

8. Knip en plak

Soms moet je jezelf verplichten om kinderlijke dingen te doen om diep te ontspannen. Maak eens een collage! Neem een groot stuk karton en lijm hier afbeeldingen op die staan voor dingen die je op korte en lange termijn wil realiseren. Wees niet bang om technieken te mixen: je kan er gerust tekeningen of inspirerende citaten bijvoegen. Je doel is het creëren van een 'mood of vision board', waardoor je dromen dichterbij lijken te komen.
Vorig artikel Meer ijzer pakken op 3 simpele manieren
Volgend artikel Bij prikkelbare darm werkt deze simpele oplossing snel