Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
groenten kruiden libido

Dit zijn de beste groenten en kruiden voor je libido: 6 x gezond voor betere seks

Groenten saai? Niet als ze je libido verhogen! En om op te warmen, eet je ze mét of zonder hartverwarmende kruiden. Om altijd te bewaren: een lijstje met 6 toppers, die gezond zijn en ook betere seks beloven. Twee vliegen in één klap dus!

1. Asperges

Asperges zijn rijk aan vitamine E, die verantwoordelijk is voor de aanmaak van sekshormonen. Verder bevatten ze hoge concentraties foliumzuur, dat je seksleven een boost kan geven. Let er bij het kopen op dat de kopjes mooi vast en dicht zijn. 'Piepende' stelen wijzen erop dat de Belgische pareltjes kakelvers zijn.

2. Gember

Gember is al eeuwen lang een gekend afrodisiacum. Het verhoogt je bloedcirculatie tot in je kleinste teen, en schudt zo al je erogene zones wakker.

3. Ginseng

groenten kruiden libido Rauw en onversneden ziet deze Chinese wortel er een beetje uit als een mini-mannetje. In het Oosten worden er alleen al daarom mythische eigenschappen toegeschreven aan ginseng. Vast staat wel dat dit machtige wortelgewas je libido fel kan opkrikken, vooral dankzij

4. Selder

In selder zit het stofje androsteron,Dit is een geurloos hormoon dat vrijkomt door mannelijke transpiratie. Dit hormoon heeft een heftig effect op ons als vrouwen. Daarom zijn de bekende reclamefilmpjes voor deodorants zo tegenstrijdig: het is net sexy als een man wél zweet...

5. Rode pepers

Je kon al lezen in onze blog dat rode pepers je een zalig sexy oogopslag kunnen geven, maar er is nog meer. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen en vrouwen zich sterker tot elkaar aangetrokken voelen door de consumptie van bètacaroteen. Waarom dan precies rode pepers? Alle groenten die het stofje bevatten zorgen voor een extra stimulans (denk aan wortelen, pompoenen, meloen... ), maar rode pepers bevatten de sterkste concentratie bètacaroteen.

6. Tomaat

Tomaten zitten boordevol antioxidanten, waarvan lycopeen de belangrijkste is. Onderzoek naar lycopeen en de mannelijke vruchtbaarheid bewijst dat het stofje de activiteit van het sperma stimuleert en de structuur van het zaad zichtbaar verbetert. Lycopeen wakkert de lust aan, maar gebruik liever tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree of een natuurlijk tomatensausje. Bewerkte tomaten zijn namelijk rijker aan lycopeen dan verse exemplaren. Een perfect excuus dus om je boekweitpasta vanavond eens niet from scratch te maken. Voilà: je hebt nu meer reden dan ooit om je gerechten gezond te kruiden en je groenten netjes op te eten. Wie weet is het dessert... overheerlijk?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"