Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
vetverbrandende vruchten

Dit zijn de meest vetverbrandende vruchten

Dat fruit gezond is, staat vast. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de ene fruitsoort beter is voor je dieet dan de andere. Sommige vruchten hebben bijvoorbeeld een vetverbrandend effect en versnellen bijgevolg je metabolisme. Hoe sneller je stofwisseling, hoe meer vet je verbrandt en hoe vlotter het afslankproces verloopt. Alleen maar extra redenen om meer fruit te eten. En dan vooral de volgende soorten: dit zijn de meest vetverbrandende vruchten.

Het geheime ingrediënt

voedingsaanbevelingen Het geheime ingrediënt van de meest vetverbrandende vruchten? De zogenaamde flavonoïden. Flavo-wat?! Flavonoïden zijn eigenlijk antioxidanten. Je weet wel, die stofjes die jouw lichaam gezond houden en beschermen tegen bacteriën en vrije radicalen die van buitenaf een aanval op je immuunsysteem kunnen plegen. Die flavonoïden zijn van nature aanwezig in plantaardige voedingsmiddelen, waaronder dus fruit. Meer specifiek behoren de flavonoïden tot de categorie van fytonutriënten, nog specifieker behoren ze tot de polyfenolen. Deze vormen van antioxidanten geven elke groente en elk stuk fruit hun typerende kleur. Ze zijn meteen de stoffen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidseffecten die fruit en groenten op ons lichaam uitoefenen. Uit wetenschappelijk onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat flavonoïden bijdragen aan het bekomen van en het behoud van een gezond gewicht, vanwege hun vetverbrandende werking.

Lees ook: 6 manieren om je metabolisme een boost te geven op oudere leeftijd

Rood en blauw fruit

natuurlijke energieboost Als de flavonoïden instaan voor de vetverbrandende werking van het fruit, dan is het vanzelfsprekend dat er bepaalde kleuren bepaalde flavonoïden bevatten die een groter vetverbrandend effect hebben dan de andere kleuren. In het geval van fruit zijn de vetverbrandende winnaars voornamelijk rood en blauw fruit. Die vruchten bevatten anthocyanen. Deze natuurlijke kleurstoffen, die tot de groep van de fenolen behoren, krijgen naast een vetverbrandende functie onder andere een kankerwerende werking toegeschreven. De top vijf van de meest vetverbrandende vruchten ziet er bijgevolg uit als volgt:

1. Blauwe bessen

blauwe bessen De blauwe vriendjes zijn enorm gezond en dus één van de meest vetverbrandende vruchten. Naast de flavonoïden bevatten blauwe bessen heel veel probiotica. Dat zijn goede bacteriën die een gezond darmmicrobioom stimuleren en daarmee de spijsvertering bevorderen. Wie dagelijks blauwe bessen eet, heeft in het algemeen een betere darmgezondheid. Een optimale spijsvertering en goede darmgezondheid zijn essentieel voor een vlot metabolisme. Ook wie regelmatig last heeft van een opgeblazen buik, zit goed bij een handje vol van deze blauwe delicatesse. Blauwe bessen zijn kleine vezelbommetjes en zorgen ervoor dat je geen teveel aan gas produceert, waardoor je buik veel platter wordt. Om nog maar van het verzadigingsgevoel waarmee de blauwe bessen jou achterlaten te zwijgen.

Lees ook: Gemakkelijk gehydrateerd blijven dankzij deze groenten en fruit

2. Aardbeien

snel en gezond ontbijt Wie is er nu geen fan van aardbeien? De rode vrucht smaakt ongeacht het seizoen altijd naar de zomer. Ze bevatten weinig calorieën en veel water, twee elementen die al meteen de vetverbranding een serieuze kickstart geven. Samen verbetert dat namelijk de spijsvertering. Daarnaast controleren calcium, magnesium en kalium de bloeddruk, wat in het algemeen een positief effect heeft op de gezondheid van je lichaam. Ten slotte houden aardbeien het urinezuur in balans, wat het metabolisme en de vetverbranding versnelt.

RECEPT: inspiratie voor een snel en gezond ontbijt on the go

3. Rode druiven

vetverbrandende vruchten Ah, de rode druiven. Deze zijn dubbel zo vetverbrandend als hun witte collega's en dat maakt ze dus meteen echte gezondheidstoppertjes. Dat hebben de rode druiven te danken aan hun enorme hoeveelheid vezels. Die vezels bevorderen net zoals bij de blauwe bessen en de aardbeien de spijsvertering, de darmgezondheid en bijgevolg het metabolisme. Daarnaast hebben ze een onstekingsremmende functie en houden ze de bloeddruk stabiel, waardoor er minder risico is op hart- en vaatziekten. Dat lijkt misschien niet relevant in de context van vetverbranding, maar dat is het zeker wel. Je lichaam heeft daardoor minder last van oxidatieve stress, waardoor de algemene gezondheid veel hoger is en jij dus gezonder door het leven gaat.

Lees ook: Wat zijn de gezondste druiven: wit of rood?

4. Kersen

kersen Het kersenseizoen is altijd ons favoriete seizoen. We kijken er dan ook het hele jaar naar uit om in de zomer weer van heerlijk sappige kersen te kunnen smullen. Kersen zijn een verantwoorde snack waarbij je jezelf geen zorgen moet maken over de calorieën. Je kan ook gerust zijn dat je na het smullen van kersen geen honger meer hebt en dat je achterblijft met een verzadigd gevoel tot je volgende maaltijd. Ook deze rode toppers bevatten veel vezels, waarmee ze een goede darmwerking en een snellere vetverbranding stimuleren. Wel moet je opletten dat je niet té veel kersen eet, want deze vrucht heeft een laxerend effect.

Lees ook: Kerngezond dankzij kersen? Het kan!

5. Vijgcactus

vetverbrandende vruchten Last but not least hebben we de vijgcactus. Een pareltje in de categorie van vetverbrandende vruchten dat vaak over het hoofd gezien wordt, vanwege zijn mindere bekendheid. Ook al is hij iets minder bekend, zijn vetverbrandende werking is evengoed als die van bovenstaande vruchten. De cactusvijg is enorm vezelrijk en ondersteunt actief het afslanken en de vetverbranding. Door het stimuleren van het vetmetabolisme, gaat je lichaam sneller vet afbreken in plaats van het op te slaan op plaatsen waar je het liever niet wil zien. Daarnaast bevordert het de spijsvertering en ondersteunt het de darmwerking. Vind je de vrucht niet zomaar terug in de winkel? Je kan ook genieten van zijn vetverbrandende werking in het natuurlijke afslankdrankje SkinnyLove

¹ . De combinatie van vijgcactus met andere ingrediënten zoals kurkuma en matcha groene thee maken jouw weg naar een gezonde levensstijl alleen maar makkelijker.

Lees ook: Dit is waarom de cactusvijg zo gezond is

Deze vetverbrandende vruchten helpen jou alvast naar dat gezond lichaam! 

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo