Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
interieur tips

Door 1 kleine verandering in je interieur wordt thuis eten 10 x leuker

Als je zoekt naar tips voor je interieur, kom je vast pas in laatste instantie op planten uit. Helemaal fout! In elk hoekje van je huis hebben planten een plek, en ze zijn daarom ook steeds meer in trek. Zo kunnen een paar goed gemikte plantjes op je slaapkamer wonderen doen voor je nachtrust (en misschien zelfs je seksleven?) Op dezelfde manier doet een kleine wildernis heel veel voor de plek waar je kookt, eet en fijne momenten met familie doorbrengt. Vandaar: 5 onverwachte redenen om je keuken uit te dossen met... planten!

1. Plantjes zorgen voor (last-minute) inspiratie

Plantjes, en dan vooral kruidenplantjes-basilicum, citroenmelisse, marjolein, dragon-zijn de meest gezonde manier om je eten meer smaak te geven. En je hebt ze altijd bij de hand! Lekker plukken terwijl je kookt heeft iets zonnig zuiders over zich.

2. Wég luchtjes!

In de keuken kunnen wel eens luchtjes blijven hangen, zelfs als je de afzuigkap gebruikt. Vis, bloemkool of broccoli... je weet best waar we het over hebben! Wel, goed nieuws, dankzij een paar mooie kamerplanten worden die luchtjes tot de helft geabsorbeerd. Extra tips voor je interieur: Bouw je toch aan een nieuw huis, of heb je verbouwplannen? Het mooiste is natuurlijk als je keuken uitkijkt op je tuintje of een (groene) straat. Zo creëer je een mooi continuum in het contact met de natuur.

3. Minder ongelukjes

Plantjes in je nabije omgeving zorgen voor een zen-gevoel en een hogere concentratie. Laat maar komen dus, die yucca boven het aanrecht, en dat kruidje-roer-me-niet aan het raam. Als je helemaal opgaat in het moment (en de jungle rondom je hoofd:), zal je als vanzelf minder kleine ongelukjes hebben in de keuken. Minder gemors, maar ook ernstigere zaken, zoals brandwonden kan je erdoor vermijden.

4. Minder beestjes

Wist je dat planten in de keuken uitstekende vangnetten zijn voor allerlei insecten? Ze lokken vliegen, muggen, spinnen en zelfs kakkerlakken.

5. Groen = goed voor je humeur

Misschien zijn we de allerbelangrijkste reden om meer groen naar je keuken te halen bijna vergeten! Een streepje groen in huis brengt je geest in de waan dat je rondloopt in de weidse natuur, en daar wordt je vanzelf uitgelaten van. Heel wat mensen vinden koken stiekem wel leuk (zeker als het in alle rust en ontspanning kan gebeuren) en dat wordt nog meer zo als de omgeving rust uitstraalt. Koken in een keuken met weelderig groen is goed voor je humeur. Laat de voorpret maar beginnen, straks schuif je met plezier aan tafel om al het lekkers uit te proberen waar je mee hebt gekookt! We hopen dat deze tips voor een groener interieur je goed op weg helpen. Laat je vooral adviseren door de bloemist of tuinhandelaar. Dit soort vakmensen zijn vaak heuse herboristen waar je veel (kook)tips van kan opsteken!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"