Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
dun en futloos haar

Dun en futloos haar? 5 tips die écht werken

Ben jij jammer genoeg niet gezegend met een volle haardos? Kruipt er elke keer opnieuw een halfuur tijd, een bus haarlak en volumespray in jouw kapsel om vervolgens als resultaat nog steeds plat haar te hebben? Dan zorgen wij voor de eerste hulp bij dun en futloos haar. Wij verzamelden vijf tips die écht helpen.

Wie dun en futloos haar heeft meegekregen van moeder natuur blijft best ver weg van kokosolie en producten met ammonium. Kokosolie geeft het haar wel een extra glans, maar maakt het alleen zwaarder waardoor het nog platter ligt. Ammonium droogt het haar op zijn beurt enorm uit. Dingen die je wil vermijden als je dun haar hebt. De vraag is dan: wat kunnen we wel doen om wat volume te krijgen in een dun kapsel?

1. Korter knippen

dun en futloos haar Een eerste tip die zéker werkt bij dun en futloos haar is: zet de schaar erin. Het is misschien niet het advies waar je op had gehoopt wanneer je droomt van een prachtig lang kapsel. Het is daarentegen wel iets dat effectief werkt. Lang haar weegt veel zwaarder dan kort haar, waardoor het haar automatisch platter gaat liggen naarmate de lengte. Wie voor korter opteert, heeft meer speling. Wedden dat je ’s ochtends veel vlugger uit de badkamer bent, ook? Wij zien alleen maar voordelen!

2. Ga voor laagjes

Oké, je bent moeten gaan voor een korter kapsel dan je hoopte, maar dat betekent niet dat er geen model meer in je kapsel kan zitten. Wanneer je coupe tot aan de schouders komt, kan je er nog steeds very glamorous uitzien. Ga bijvoorbeeld voor laagjes in het haar. Zo zorg je voor meer volume en ziet je haar er dikker uit: alles wat je wenste dus!

Lees ook: Zo lijkt je haar 3 x dikker: 6 tips voor meer volume die ook je kapper toepast

3. Conditioner

dun en futloos haar Conditioner is wat algemeen aanbevolen wordt om ons haar een mooie glans te geven, maar mensen met dun haar passen hier toch maar beter mee op. In tegenstelling tot de algemene adviezen, kunnen mensen met dun en futloos haar beter eerst starten met de conditioner en dan pas de shampoo gebruiken. Wat?! Ja, echt waar. Laat de conditioner inwerken en spoel alle restjes zorgvuldig uit. Breng pas daarna de shampoo aan. Zo zijn je puntjes beter gevoed en zal de shampoo minder agressief inwerken op de broosheid van je haar.

4. Beperk het aantal wasbeurten

Een belangrijke tip die je nooit mag vergeten, of je nu dun haar hebt of eerder een volumineus kapsel hebt: was het niet te vaak. Wie zijn haar te veel wast, zorgt voor een tegenovergesteld effect. Je haar zal niet alleen vlugger vettig worden, maar ook meer beschadig geraken. Elke dag met de haardroger over je haren gaan, brengt alleen maar meer schade aan. Je wil echt niet dat je haar nog dunner en futlozer wordt dan voorheen. Probeer het aantal wasbeurten te beperken tot 2 à 3 keer per week.

Lees ook: Vet haar? Misschien maak je 1 van deze 3 fouten

5. Eet je haar gezond

Een mooie buitenkant start aan de binnenkant: dat weten we allemaal. Een goede shampoo en conditioner kunnen je al een heel eind op weg helpen naar het haar dat je wil. Om echt stralend haar te krijgen, let je best ook op wat je eet. Door de juiste voeding worden de cellen sterker, waardoor je haar meer glanst en er gezonder uitziet. Denk hierbij vooral aan zalm vol Omega-3-vetzuren, groene groenten, kip of eieren. Ook natuurlijke drankjes zoals SkinnyLove hebben een bewezen positief effect op het haar. Dat komt door de hoeveelheid vezels die er inzitten. Je haar gezond eten, is de boodschap!

Lees ook: Dankzij deze tips krijg je mooi (en glanzend!) haar

Dankzij deze 5 tips zeg jij vaarwel tegen dun en futloos haar. Eindelijk dat kapsel waar je al zo lang van droomde!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"