Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezond gewicht na de feestdagen

Een gezond gewicht na de feestdagen: zo bereik je het op een verantwoorde manier

De eindejaarsperiode is een gezellige en feestelijke periode die gekenmerkt wordt door leuke avonden met vrienden en familie. Toch is het daarentegen voor veel mensen een periode die gepaard gaat met stress afkomstig van al het calorierijke eten dat op het menu stond. Daar moet je nochtans geen stress voor hebben, want je kan je gezond gewicht van voor de feestdagen zeker opnieuw bereiken. De vraag die dan overblijft: hoe ga je voor dat gezond gewicht na de feestdagen op een verantwoorde manier? Lees snel verder voor de oplossing.

Mag het een kilootje minder zijn?

gezond gewicht voor de feetsdagenEen kerstfeestje met de ene familie, een Nieuwjaarsetentje met de andere familie en nog heel wat restaurantbezoekjes met vrienden tussendoor. Om van de Nieuwjaarsrecepties achteraf nog maar te zwijgen. Als je deze oh zo drukke agenda bekijkt, dan is het vast niet zo verwonderlijk dat je wat extra kilo’s meezeult na al dat feestgedruis. Laat jezelf hier niet door ontmoedigen, maar start gewoon met frisse moed. Of dat nu op 1 januari, op 3 februari of later in het jaar is, dat maakt niet. Wat wel van belang is? Dat je de juiste gezonde beslissingen neemt!

Grote fout

slechtgezind wanneer je honger hebt Wie nog niet veel afweet van gezonde voeding maakt meestal een cruciale denkfout bij de gedachte aan een dieet. Vermageren roept associaties op met minder eten, smakelozer eten en soms zelfs met honger lijden. Wie kiest voor snelle oplossingen zal zich inderdaad kunnen vinden in deze associaties. Een gezond gewicht bereiken na de feestdagen betekent nochtans niet dat je jezelf moet beroepen op zogenaamde quick fixes zoals een sapjesdieet. Waarom niet? Omdat deze snelle oplossingen op lange termijn niets veranderen. Na een tijdje herval je opnieuw in oude, ongezonde eetpatronen en kom je de verloren kilo's in no time opnieuw bij. Wat je dan wel moet doen? Eerst en vooral de term 'dieet' volledig achterwege laten. Het woord staat symbool voor iets tijdelijk, wat inhoudt dat ook de resultaten ervan tijdelijk zijn. In plaats van een dieet, kies je beter voor een volledig gezonde levensstijl. Die levensstijl bestaat uit een gezonde balans waardoor je lichaam zich aanpast aan nieuwe en gezonde voeding. De resultaten die je hiermee bereikt blijven zichtbaar op langere termijn.

Lees ook: Zijn versgeperste sapjes eigenlijk gezond of niet?

Leven in balans

gezond gewicht na de feestdagen Een gezonde levensstijl kan net zoals het woord dieet heel wat paniekerige gevoelens opwekken. Zeker bij wie niet veel afweet van een gezonde levensstijl of mensen die gewoon niet goed weten waar te beginnen. Dat laatste is begrijpelijk, aangezien er zoveel verschillende waarheden over gezondheid de ronde doen. Daarbij is het belangrijk om je gezond verstand te laten spreken. Kies dus voor gezonde voeding, waarbij een leven in balans centraal staat. Alleen wie af en toe nog steeds kiest voor zijn favoriete maaltijden of zijn lievelingschocolade kan een gezond gewicht bereiken na de feestdagen en dat gewicht nog lang behouden. Zo angstaanjagend klinkt dat dus helemaal niet, zo'n gezonde levensstijl.

Lees ook: Je lichaam detoxen op een gezonde manier doe je zo

Waar moet je beginnen?

gezond gewicht na de feestdagen De vraag waar je moet beginnen kunnen we heel makkelijk beantwoorden. Focus op alle voedingsstoffen die nuttig zijn voor je lichaam en schrap alle lege voeding zonder voedingswaarden. Dat pak wafels dat je iedere avond naar binnen schrokt? Daar zit letterlijk geen enkele nuttige voedingsstof in die jouw lichaam kan gebruiken. Kies in de plaats van dat pak wafels en die vettige avondmaaltijd voor volwaardige voeding zoals groenten, fruit en veel vezels die jouw lichaam met een verzadigd gevoel achterlaten. Vul dit eetpatroon aan met voldoende water om gehydrateerd te blijven. Als kers op de taart is er SkinnyLove, een biologisch drankje vol natuurlijke ingrediënten die de ultieme boost zijn voor jouw afslankmissie¹.

Lees ook: Vijf overtuigende redenen waarom veel water drinken gezond is

Waarom SkinnyLove?

beter zelfbeeld SkinnyLove is een ideale boost voor jouw dieet vanwege alle positieve effecten ervan op je lichaam. De natuurlijke ingrediënten van dit drankje doen veel meer voor jou dan alleen dat overtollig gewicht laten verdwijnen. Vanaf de eerste dag dat je SkinnyLove gebruikt, gaat de kracht van ingrediënten - zoals vijgcactus, kurkuma en gember - inwerken op jouw vetmetabolisme

². Je vetmetabolisme is cruciaal om succesvol gewicht te verliezen. Het metabolisme verwijst naar de energie die jouw lichaam verbruikt om de opgenomen voeding te verteren. De snelheid van de spijsvertering en de snelheid van je metabolisme zijn daardoor vanzelfsprekend afhankelijk van de voeding die je consumeert. Hoe meer voedingswaarden de voeding bevat, hoe sneller verteerbaar. Zogenaamde 'lege' voeding zoals snelle suikers en snelle koolhydraten duren daarentegen heel lang om verteerd te worden, simpelweg omdat je lichaam deze stoffen niet kan gebruiken.

Lees ook: Zijn koolhydraten de vijand van een dieet of is dit een mythe?

Byebye jojo-effect

gezond gewicht voor de feestdagen Het belangrijkste is dat SkinnyLove absoluut géén maaltijdvervanger is. Het is een hulpmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten, fruitblends, prebiotische vezels en doeltreffende kruidenextracten om je gewichtsverlies een gezonde kickstart te geven. Dat maakt het tot een ideale aanvulling op een gezond eetpatroon. Net omdat SkinnyLove geen maaltijdvervanger is, zal het al te bekende jojo-effect niet optreden wanneer je dankzij dit drankje wat kilo's kwijtspeelt. Dat heb je te danken aan het feit dat de ingrediënten in SkinnyLove je smaakprofiel veranderen³. De drang naar zoete en zoute voeding verdwijnt op lange termijn, vanwege ingrediënten zoals gember, kaneel en groene matcha thee die de bloedsuikerspiegel op een positieve manier beïnvloeden³. Gezonde en evenwichtige voeding houdt in combinatie met SkinnyLove je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je evengoed bestand bent tegen onnodige cravings doorheen de dag. Toch nog een 'goestingske'? Kies dan voor een gezonde Craving killer bar.

Waarom is SkinnyLove ideaal voor het bereiken van een gezond gewicht na de feestdagen?

Gezonde maaltijden in combinatie met SkinnyLove houden je veel langer verzadigd dan eender welke soort koek of andere zoete snack ooit zouden doen. De verandering van het smaakprofiel zorgt ervoor dat bewerkte voeding je minder smaakt dan vroeger. Doordat je hier minder zin in hebt, eet je het minder, waardoor je jouw gezonde gewicht makkelijker behoudt. er onder andere mee voor zorgt dat je gewichtsverlies op punt blijft. Daarnaast vind je in dit natuurlijke en biologische drankje geen bewaarmiddelen, suikers, proteïnen, kleurstoffen of andere toevoegingen. Je weet 100% zeker dat je jouw lichaam natuurlijke en pure ingrediënten cadeau doet. En dat cadeau is een groot cadeau, aangezien je er via SkinnyLove voor zorgt dat die extra uitgebreide maaltijden tijdens de feestdagen niet veel effect hebben op je net bereikte gezond gewicht.

Wat moet je doen?

Je drinkt elke ochtend en elke namiddag SkinnyLove als aanvulling op je dagelijkse hoeveelheid water. Daarnaast blijf je gewoon eten zoals normaal. Je consumeert normale porties tot je verzadigd bent. Nadat je SkinnyLove een tijdje gebruikt, ervaar je niet alleen verschil in gewicht, maar ben je eveneens sneller verzadigd. Je lichaam geraakt zo gewend aan vezelrijke en gezonde voeding. Ook de verandering in smaakprofiel zorgt ervoor dat je hele eetpatroon succesvol wijzigt. Een gezonde levensstijl is een bewuste keuze die je maakt en wordt eerder een vanzelfsprekendheid in plaats van een opgave. Aangezien gezond leven synoniem staat aan balans, is het evengoed oké om af en toe te smullen van je favoriete stuk chocoladetaart en dus is het ook oké om tijdens de feestdagen te genieten van je heerlijke kerstmenu. Zolang je SkinnyLove blijft drinken, ook tijdens de feestdagen zelf, kan het geen kwaad om van al dat lekkers te genieten. Want als er één ding is dat belangrijk is binnen een gezonde levensstijl en bij het bereiken van een gezond gewicht voor de feestdagen, dan is het wel genieten van al de (gezonde) voeding die je opeet.

Lees ook: Maaltijdvervangers zijn NIET effectief (en dit is waarom)

Redenen genoeg met volle moed te beginnen aan het bereiken van een gezond gewicht na de feestdagen. Het is altijd tijd om aan een gezonde levensstijl te beginnen! En dankzij SkinnyLove is het nog niet eens moeilijk ook.

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo