Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde darmflora

3 eenvoudige ochtendrituelen voor een gezonde darmflora

Bestaat jouw ochtend uit vlug uit je bed springen, snel een douche nemen en een tas koffie drinken, om vervolgens gehaast de deur uit te vliegen? Dan kan je ochtendritueel nog beter en gezonder worden.

Een gezond ochtendritueel is de kickstart voor een dag vol energie en legt de basis voor een gezonde darmflora. Ja, je leest het goed. Hoe jouw dag begint, affecteert je darmen. Je darmen zijn het fundament van een gezond lichaam en ze verdienen de nodige aandacht. Door deze drie eenvoudige ochtendrituelen stap jij vanaf nu de deur uit met een gezonde darmflora.

1. Drink een glas water

gezonde darmflora De ideale wake-upcall voor je metabolisme? Het drinken van een groot glas water. Na een lange nachtrust heeft je lichaam nood aan wat vocht om de vochtbalans weer aan te vullen en om gehydrateerd te blijven. Daardoor schiet je metabolisme meteen wakker en wakkert dat op zijn beurt de spijsvertering aan om in actie te treden. Een goede hydratatie en een spijsvertering die vlot op gang komen, zijn belangrijke voorwaarden voor een gezonde darmflora. Wil je bij het opstaan meteen heel wat gezonde vitaminen en mineralen binnenkrijgen? Voeg dan het natuurlijke SkinnyLove toe aan dat glas water. Dit drankje op basis van natuurlijke ingrediënten zoals vijgcactus, kurkuma en gember activeert meteen je vetmetabolisme². Zo hou je jouw darmflora blij én verbrand je ook nog eens vet. Beter kan niet.

Lees ook: Is bruiswater minder gezond dan plat water?

2. Ontbijt

gezonde darmflora

Een simpele, maar heel effectieve ochtendgewoonte: ontbijten. Eentje die veel mensen maar al te vaak overslaan. Nochtans is het ontbijt een essentieel onderdeel van een gezonde ochtend. Naast dat glas water uit de eerste tip helpt het je metabolisme op gang brengen en houdt een gezond ontbijt je verzadigd tot je eerste gezonde tussendoortje zoals bijvoorbeeld de craving killer bar met mango en mandarijn. Op die manier verteren je darmen meteen een maaltijd, waardoor de spijsvertering verspreid over de hele dag veel vlotter verloopt. Een gezonde darmflora gaat samen met een gezond en evenwichtig eetpatroon.

Lees ook: Snelle en gezonde oplossingen voor wie niet veel tijd heeft voor ontbijt

3. Neem tijd voor jezelf

gezonde darmflora

Stress is een boosdoener voor een gezonde darmflora. Een hoger cortisolgehalte in het bloed doet je sneller ademhalen en zorgt ervoor dat je sneller een opgeblazen buik hebt. Daarnaast is stress voor wie al gevoelige darmen heeft helemaal hopeloos. Je darmen geraken er alleen maar meer door in de war door. Het zorgt daarnaast voor obstipatie, misselijkheid en maaglast. Daarom is het heel belangrijk om je ochtend rustig te starten en jezelf geen nutteloze stress op te zadelen door te rushen. Zoek een manier om van je ochtend een fijn moment te maken, waardoor je even kan ontspannen. Wie hier tijd voor vrijmaakt, begint op een veel rustige manier aan de dag, wat een effect heeft op de darmen en de algemene gezondheid.

Lees ook: 5 goede ochtendrituelen voor mensen met weinig tijd

Deze drie ochtendgewoonten stimuleren een gezonde darmflora.

 

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo