Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
beter humeur

Een goed humeur dankzij deze 6 simpele trucjes

Als je een goed humeur hebt, lijkt de wereld even jouw speelplaats en gaat alles vanzelf. Een goeie vibe maakt of kraakt jouw dag. Het zijn vaak de kleine dingen die hier een grote invloed op hebben. Daarom vind je hier enkele simpele trucjes om een goed humeur te krijgen, zodat jij de dag met glans doorstaat.

1. Lach

Ze zeggen wel eens dat je met de lach mooier wordt, maar elke lach maakt je evengoed gelukkiger. Je dag starten met lachen, levert heel wat endorfines en geluksstofjes op waardoor je gegarandeerd de deur buitenstapt met een goed gevoel.

Lees ook: Waarom lachen goed is voor jouw gezondheid

2. Geef complimenten

Niet alleen zelf complimenten krijgen, stemt je in een goed humeur. Ook complimenten uitdelen aan anderen zorgt voor een positieve stemming. Je weet dat je er iemand blij mee maakt en dat jij door dat compliment misschien wel verantwoordelijk bent voor het goede humeur van die persoon die dag. Probeer bewust eens iemand een compliment te geven. Je zal jezelf instant beter voelen en je maakt er bovendien iemand anders gelukkig mee.

3. Luister naar muziek

Maak een leuke playlist met alleen maar jouw favoriete muziek of muziek die jou àltijd in een goede mood brengt, ongeacht hoe je uit je bed stapt. Luister ernaar onderweg naar het werk en we kunnen jou verzekeren dat er van een triestige bui niets meer overblijft!

4. Een happy dansje

goed humeur Ben je net opgestaan en bezig met je klaar te maken om te gaan werken? Zet dan een muziekje op en dans even op je favoriete liedje. Zowel je lichaam als je geest worden hier wakker van en je lichaam maakt meteen veel endorfines aan. Dé manier om komaf te maken met dat ochtendhumeur. Lees ook: Daarom is dansen goed voor je lichaam en je geest

5. Een goede outfit

Een goede outfit zal doorheen de dag mee je zelfvertrouwen en je humeur bepalen. Wanneer je jouw favoriete rok met je nieuwe truitje draagt, voel je jezelf al automatisch veel beter. Ook jezelf goed in je vel voelen draagt bij aan jouw mood of the day.

6. Help iemand

 Zie je dat iemand aan het strugglen is om op de trein te stappen? Help dat oude vrouwtje dan even. Heeft die ene collega zijn handen vol met paperassen en geraakt hij niet binnen? Doe dan vlug even de deur voor hem open. Allemaal kleine gebaren die zowel de andere persoon als jezelf in een goeie bui brengen.

Lees ook: Hoe positief denken je helpt bij mindfulness

Dankzij deze tips maak jij je goed humeur helemaal zelf!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"