Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
middagdip tegengaan

Een middagdip tegengaan? Geen probleem dankzij deze tips

Zit jij met je hoofd al in het weekend terwijl het nog maar het begin van de werkdag is? Heb je last van een enorm middagdip en is je concentratie zoek? Dankzij deze tips kan je die middagdip probleemloos tegengaan. Zo krijg je toch heel wat werk verzet voor het weekend.

Let's do this!

Je hebt het vast zelf al wel eens meegemaakt: je staat op en je zit vol met goede voornemens voor de dag. Je bent helemaal klaar om je to-do lijstje aan te pakken en alle werktaken af te werken. Je start fris en vinkt heel wat puntjes op je lijst af. Na de middagpauze ben je plots heel vermoeid en lijkt de lijst nog langer dan toen je eraan begon... Dankzij deze tips krijg jij terug energie om alles te doen wat er gepland stond. Bye bye middagdip!

Lees ook: 5 goeie tips om je productiviteit op het werk te verhogen

1. Start met de moeilijkste taken

Je bent niet op elk moment van de dag even productief. Als je weet dat je in de namiddag regelmatig moeite hebt met je focus terug te vinden, plan dan de moeilijkste taken die de meeste concentratie vereisen vroeg op de dag in. Zo hou je voor de namiddag uitsluitend kleinere taken over, waardoor je meer overzicht en motivatie hebt.

2. Goede lunch

Sla je middagpauze zeker niet over. Even achter je bureau vandaan komen, doet veel voor je productiviteit later op de dag. Wat je wel mag overslaan is dat broodje met kaas en hesp tijdens de lunch. Ongezonde voeding heeft een nefast effect op je concentratieniveau. Ga eerder voor een gezond en zelfgemaakt slaatje en wat vers fruit om goed te kunnen doorwerken daarna.

Lees ook: Daarom mag jij je middagpauze NOOIT meer overslaan

3. Hydrateer

Oké, van die koffie krijg je even een cafeïneboost en ga je zeker het eerste uur weer even kunnen doorwerken. Eens het effect van de cafeïne is uitgewerkt, kan je daarentegen in een groter dipje belanden dan wanneer je geen koffie had gedronken. Drink in de plaats voldoende water of bijvoorbeeld SkinnyLove als je niet houdt van water zonder smaak. Zo blijf je de hele dag gehydrateerd. Hoe meer je drinkt, hoe alerter je blijft.

4. Zet een raam open

Tijdens een middagdipje merk je dat je heel suf bent en weinig energie hebt. Daarom is een goede verluchting van je kantoor heel belangrijk. Zet een raam open om wat frisse buitenlucht naar binnen te laten. Zo zorg je voor voldoende zuurstof in de ruimte, waardoor je terug beter kan nadenken. Geen ramen in je kantoor? Zet dan een deur open. Alle beetjes helpen.

5. Beweeg

Lukt het echt niet en heb je het gevoel dat je achter je bureau in slaap gaat vallen? Sta dan even op en maak een kort wandelingetje. Al wandel je maar een simpel toertje rond je eigen bureau. Even opstaan maakt je lichaam wakkerder, waardoor je meer energie krijgt om eraan te beginnen. Een wandeling na het middageten is bovendien ook goed voor je spijsvertering.

Lees ook: Hoeveel stappen moeten we per dag zetten om gezond te zijn?

Dankzij deze tips is een middagdip voorgoed verleden tijd. En geef toe: de middagdip tegengaan en naar huis vertrekken met een voldaan gevoel is zoveel leuker om het weekend mee te starten.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"