Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Tover een slechte dag om in een goede dag met deze trucjes

Tover een slechte dag om in een goede dag met deze trucjes

Soms word je wakker met een ontzettend goed humeur en kan niets je raken door je good vibes. De wereld is mooi, de vogeltjes fluiten en alles gaat zoals het hoort. Andere keren word je wakker met een naar gevoel in je maag en een absoluut gebrek aan zin om ook maar iéts te doen die dag. Het liefst van al verstop je jezelf een hele dag lang in je bed om je verantwoordelijkheden te vermijden. Klinkt dit scenario je bekend in de oren? Dan ben je misschien wel iets met deze vijf onmiskenbare trucjes om jouw slechte dag om te toveren in een goede dag. Want een baaldag, daar hebben we jammer genoeg niet altijd tijd voor.

1. Accepteer dat je een slechte dag hebt

slechte dag Toegegeven, deze tip lijkt misschien tegenstrijdig met het hele ‘maak-er-een-betere-dag-van’-gegeven. Toch is het een zeer effectieve tip. De eerste stap om er een betere dag van te maken, is te erkennen dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Iedereen voelt zich wel eens slecht, al dan niet voor een reden die je kent. Je moet jezelf erbij neerleggen dat het misschien niet je favoriete dag van de week zal zijn, en dat het vandaag iets minder gaat dan de andere dagen van de week. Elke dag een topdag? Dat bestaat simpelweg niet. Bij niemand. Je hebt een slechte dag en dat is helemaal oké. Kleine zaken kunnen zelfs die slechte dag nog een goede slechte dag maken. Het proberen waard als je het ons vraagt.

Lees ook: Dit is de verrassende oorzaak van een slecht humeur

2. Wees niet te hard voor jezelf

te veel werken Een slechte dag gaat vaak gepaard met gedachten die in een vicieuze cirkel vliegen. Waar je gisteren alles nog rooskleurig zag, lijkt het vandaag alsof niets is zoals het moet en zit alles tegen. Dat zorgt ervoor dat je het totaalplaatje niet meer rationeel bekijkt. Wees niet te hard voor jezelf en ga jezelf niet de grond in denken, simpelweg omdat het jouw dag niet is. Ook op een slechte dag moet je jezelf zelfliefde gunnen. Op die dagen ben je evenveel waard dan op de fantastische dagen. Iedereen heeft wel eens een off-day en iedereen voelt zich af en toe slecht. Omarm je slechte bui en probeer jezelf niet te verliezen in negatieve gedachten als gevolg van de zware dag.

Lees ook: Dankzij deze 6 eenvoudige tips ga jij voor meer zelfliefde

3. Ga naar buiten

effect van buitenlucht Hoewel het enorm verleidelijk is om binnen te blijven en jezelf in een dekentje te wikkelen en gewoon niets te doen, is de kans klein dat dit daadwerkelijk echt kan. Ga even naar buiten om je gedachten te verzetten. Zelfs een kleine wandeling doet je beter voelen, een effect dat je niet kan ontkennen. De frisse buitenlucht kan je humeur helemaal doen omkeren door de zuurstof die je brein erdoor krijgt. Het kan er zelfs voor zorgen dat die sombere bui plots wat overtrekt. Zeker wanneer je moet gaan werken, zal je ervaren dat wanneer je uiteindelijk buiten bent en bezig bent de negatieve gevoelens langzaamaan naar de achtergrond verdwijnen en de dag plots toch nog positief kan worden. Heb je wel de kans om thuis te blijven? Verstop jezelf dan toch niet een hele dag in de zetel, maar ga naar buiten om een frisse neus te halen.

Lees ook: Overtuigende gezonde voordelen van een boswandeling

4. Voel je dankbaar

invloed van vriendelijkheid Een emotie die erin slaagt je keer op keer uit die negatieve vibes te halen? Dankbaarheid. Het is begrijpelijk dat je op een baaldag niet veel oog hebt voor de positieve dingen in je leven en dat het makkelijker lijkt om in een negatieve spiraal te belanden. Toch kan je gerust even nadenken over een paar dingen waar je enorm dankbaar voor bent. Schrijf die zaken op papier, zodat je er ook echt naar kan kijken. Je gaat zo realiseren dat je eigenlijk best veel hebt om dankbaar voor te zijn. Dankbaarheid is een emotie die je humeur goedgezind stemt. En dat is exact wat je nodig hebt op een baaldag. Je moet beseffen dat één slechte dag geen slechte week hoeft te betekenen.

Lees ook: Dit is de invloed van vriendelijkheid op je gezondheid (en 3 simpele manieren om vriendelijker te zijn)

5. Zet je telefoon uit

Geen zin in iedereen die je altijd maar nodig heeft, omdat je even de focus op jezelf moet leggen? Zet dan gewoon je telefoon uit. Ja, echt waar: je gaat er niet dood van. Meer zelfs, het werkt bevrijdend. De constante druk om bereikbaar te zijn, onmiddellijk te antwoorden en iedere melding gezien te hebben, draagt bij aan het hebben van een baaldag. Soms is het te veel. Je hebt een rotdag, je mag heus wel eens egoïstisch zijn en voor jezelf kiezen. Die meldingen? Die zijn er morgen ook nog.

Lees ook: Leren ontspannen: 6 effectieve tips om meer relax door het leven te gaan

Heb je alle tips toegepast en ben je aan het einde van je slechte dag gekomen? Congratulations, je hebt het overleefd! Na je werkdag nu in de zetel ploffen in je comfortabele kleren en met je favoriete maaltijd is meer dan verdiend.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"