Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
trillend oogllid

Een trillend ooglid? Dit kan de oorzaak zijn

Ervaar jij soms trillingen aan je ooglid? Het is een vervelend gevoel waar je op het moment zelf jammer genoeg weinig aan kan doen. De kramp wordt veroorzaakt door de zenuw in de oogspier. Het is een spasme dat meestal uit zichzelf stopt. Als het voortdurend blijft, is het tijd om je gedrag te veranderen. Dit kunnen de oorzaken van een trillend ooglid zijn.

1. Te veel cafeïne

Wanneer je veel koffie drinkt, kan dit de trilfunctie van je ogen aantasten. Dat cafeïne niet altijd even gezond is, wist je al. Het bevat verschillende opwekkende eigenschappen die onder andere je hartslag verhogen, je stofwisseling een boost geven en bepaalde spieren in je lichaam activeren. Ook de spieren in je oogleden kunnen hier het slachtoffer van zijn. Als je ooglid vaak trilt en je weet dat je veel koffie drinkt, probeer dan eens te minderen. Je kan bijvoorbeeld overschakelen op een natuurlijker alternatief voor koffie zoals de ochtendkuur van SkinnyLove.

2. Stress

Heb je veel stress? Dan staat je lichaam onder spanning. Jouw lichaam reageert op verschillende manieren op die stress, het trillen van je ooglid kan een van reacties zijn. Het is een waarschuwing dat je lichaam naar je uitzendt, om duidelijk te maken dat je het beter wat rustiger aan kan doen. Wanneer je tijdens het lezen van dit stukje beseft dat je inderdaad kampt met veel stress, probeer dan eens rustig uit te zoeken waar die vandaan komt. Als je het moeilijk hebt om te ontspannen, blijft die spanning in je lichaam aanwezig. Ontspan dus op de nodige momenten.

Lees ook: Wist je dat dit mineraal het perfecte anti-stressmiddel is?

3. Allergieën

hooikoorts Voor diegenen onder ons die last hebben van hooikoorts of andere allergieën is de kans groot dat het trillen van het ooglid hieraan te wijten valt. Wanneer je veel allergieën hebt, gebeuren er verschillende dingen met je ogen. Naast de typische verschijnselen zoals waterig worden, opzwellen, of droog worden, is trillen eveneens een veel voorkomend gevolg. Lees ook: Wat je best kan eten als je last hebt van hooikoorts Heb je niet het gevoel dat een van deze oorzaken de reden achter jouw trillend ooglid zijn? Ga dan eens langs je huisarts, hij zal jou ongetwijfeld goed helpen!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"